Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Znamenitosti Kragujevca na mobilnom telefonu
 
 

Znamenitosti Kragujevca na mobilnom telefonu

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca, predstavila je mobilnu aplikaciju „Kragujevac priča“ - praktičan vodič za sve one koji žele da saznaju više o znamenitostima ovog grada.

Aplikacija, izrađena u okviru projekta „Grad priča“, na jednostavan i zabavan način pruža osnovne informacije o građevinama i spomenicima, njihovim graditeljima, kao i najzanimljivijim događajima koji se za njih vezuju.

„Aplikacija ’Kragujevac priča’ predstavlja odličan primer saradnje sa lokalnim partnerom u stvaranju nove vrednosti za sve posetioce ovog grada. Upotrebom digitalnih medija i novih tehnologija, Telekom Srbija nastoji da dâ svoj doprinos razvoju lokalnih zajednica kroz poboljšanje kvaliteta njihove ponude, ovaj put u oblasti turizma. Kragujevac je četvrti grad koji je uvršten na mapu projekta ’Grad priča’, a prethodne tri aplikacije preuzete su više od 50.000 puta što svakako govori o tome da su posetioci prepoznali njihovu vrednost“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković. Besplatna aplikacija sa 40 najznačajnijih lokacija u Kragujevcu i okolini, sadrži tekstove i fotografije, kao i audio zapise koji korisnicima omogućavaju da posmatraju određeni objekat dok u isto vreme slušaju o njegovom istorijatu i karakteristikama.

„Uvođenje novih, informacionih tehnologija u naše poslovanje je jedan od prioriteta u radu Turističke organizacije Kragujevca. Nastojeći da pratimo savremene trendove na turističkom tržištu, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija predstavljamo aplikaciju ’Kragujevac priča’ zahvaljujući kojoj će posetioci Kragujevca, kojih ima sve više, upoznati istoriju nekadašnje Miloševe prestonice u kojoj su osnovane najznačajnije institucije moderne srpske države. Koristeći pametni telefon, turisti će moći da čuju i vide kako kuca ’Srce Srbije’ upoznajući kulturu i tradiciju življenja na ovim prostorima“, izjavila je direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevca, Snežana Milisavljević.

Projektom „Grad priča“ Telekom Srbija afirmiše primenu savremenih modela komunikacije u predstavljanju turističke ponude gradova. Na isti način prethodno su predstavljene najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Jedinstvenost aplikacije „Kragujevac priča“ ogleda se u funkciji „proširene stvarnosti“ koja omogućava brzo i jednostavno pronalaženje lokacija.

Aplikacija je dostupna na Google Play-u i App Store-u na srpskom i engleskom jeziku. Ukoliko se preuzme u celosti, za korišćenje aplikacije nije neophodno da mobilni uređaj bude povezan sa internetom, tako da posetioci iz inostranstva neće imati dodatne troškove rominga za prenos podataka. Podsećamo da je Telekom Srbija u prethodnom periodu obezbedio besplatan internet na više lokacija u gradu i to na Trgu kod Krsta, u Velikom Parku i Tržnom centru Plaza tako da će posetiocima Kragujevca biti dodatno olakšano preuzimanje aplikacije.

This content has been locked. You can no longer post any comment.