Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Radnici blokirali put i prugu, hoće tu i da noće
 
 

Radnici blokirali put i prugu, hoće tu i da noće

Radnici kragujevačkog preduzeća "Autosaobraćaj" danas su blokirali put i prugu kod Grošničke stanice, a prete da će tu i da prenoće.

Zaposleni u kragujevačkom preduzeću "Autosaobraćaj" najavili su danas da će danonoćno držati u blokadi put Kragujevac-Kraljevo kod Grošničke stanice.

Zaposleni su jutros blokirali put i autobusima sprečili i drumski i železnički saobraćaj.

Agenciji Beta rečeno je u policiji da se saobraćaj usmeravaju zaobulazno - preko Erdeča i Malih pčelica.

Zaposleni traže isplatu devet zaostalih plata i mesečne naknade za prevoz za poslednjih godinu dana, kao i overu zdravstvenih knjižica.

Neki od zaposlenih za neispunjenje zahteva krive upravu grada, dok većina smatra da je Vlada Srbije odgovorna i pozivaju prvog potpredsednika Aleksnadra Vučića da se uključi u rešavanje problema.

Radnici danima protestuju ispred Skupštine grada i drže u blokadi glavnu autobusku stanicu, zbog čega je prevoz putnika premešten u ulice u blizini glavne stanice.

Zbog štrajka zaposlenih u "Autosaobraćaju" nisu u funkciji 104 linije koje to preduzeće ima u međugradskom saobraćaju.

Gradonačlenik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je danas da takvim ponašanjem radnici "srljaju u samoubistvo" i naglasio da je Grad učinio sve što je mogao i da je sada na potezu vlada koja treba da ispuni obećanja u vezi sa socijalnim programom.

"Njima grad ništa ne duguje, već oni duguju gradu. Nisu uplatili novac za 140 tona nafte za autobuse i imaju nekoliko miliona na ime kazne zbog neispunjavanja ugovora o prevozu sa gradom", ukazao je on.

Rekao je da je preduzeće "Lasta" ponudilo ugovor o saradnji kojim bi preuzelo 200 radnika "Autosaobraćaja", ali da niko još nije odgovorio na tu ponudu.

"To im je slamka spasa, sve drugo ih vodi u stečaj", poručio je Stevanović.

Izvor:Beta

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.