Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo OTVOREN KONKURS ZA TRINAESTU VIRTUS NAGRADU ZA FILANTROPIJU
 
 

OTVOREN KONKURS ZA TRINAESTU VIRTUS NAGRADU ZA FILANTROPIJU

Trag fondacija objavljuje početak konkursa za trinaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj ove prestižne nagrade je da prepozna i istakne kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročniji i najefektniji način.

VIRTUS nagrada za 2019. dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. „Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija poslednjih 13 godina uspešno doprinosi razvoju filantropije u našoj zemlji, ohrabrujući veliki broj kompanija i pojedinaca da učestvuju u programima i inicijativama za javno dobro. Iako imaju ograničena sredstva, poslovni sektor i građani učestvuju u velikom broju filantropskih aktivnosti i njihova podrška svake godine raste.

Posebno nas raduje to što je svest o važnosti davanja veoma raširena među mlađom populacijom do 30 godina, tako da nam je namera da ove primere dobre prakse posebno istaknemo i podstaknemo“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, i dodala: „Pozivamo sve građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju. Naša želja je da otkrijemo dobra dela i nadamo se da ćemo ove godine pronaći i nagraditi što veći broj.“

VIRTUS nagrada za 2019. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji. Poziv za prijave biće otvoren od 15. januara i trajaće do 20. februara 2020. godine.

Više informacija o prijavi i nagradi možete naći na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Trag je regionalna fondacija koja poslednjih 20 godina pospešuje i podržava aktivnu ulogu građana u razvoju lokalnih zajednica. Okupljamo ljude koji veruju da male promene mogu da imaju velikog uticaja, sa željom da budemo pokretači pozitivnih promena u njihovim zajednicama. Tokom prethodnih godina podržali smo preko 1500 uspešnih projekata sa preko 14 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona.

This content has been locked. You can no longer post any comment.