Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Narodni poslanici podržali oružare
 
 

Narodni poslanici podržali oružare

Strajk-zastava-oruzja04sasaNa poziv sindikalne organizacije "Zastava oružje", upućen svim narodnim poslanicima iz Kragujevca, juče su radnike koji štrajkuju posetili Veroljub Stevanović, Nebojša Zdravković, Saša Milenić, Milan Vučković, Mileta Poskurica i Milan Knežević.

U Sindikatu kažu da je i predsednica Narodne skupštine, Slavica Đukić Dejanović, takođe podržala nameru oružara da kroz razgovore sa poslanicima pronađu rešenja za aktuelnu situaciju u fabrici, ali nije mogla da prisustvuje sastanku. Kako su sinoć preneli beogradski mediji, gospođa Đukić Dejanović je juče popodne obavila lekarski pregled haškog pritvorenika Ratka Mladića.

Okupljenim radnicima se obratio poslanik Mileta Poskurica, koji je pružio podršku oružarima u nameri da sačuvaju svoja radna mesta i izrazio zadovoljstvo što su narodni poslanici iz Kragujevca jedinstveni u želji da im pomognu.

Gradonačelnik i narodni poslanik Veroljub Stevanović je najavio da će aktivno učestvovati u razgovorima sa predsednikom Vlade Srbije.

- U situacijama kada fabrika nema punu uposlenost, neophodna je pomoć države najvažnijoj fabrici u zemlji kroz subvencije i možemo da očekujemo da će se problem u poslovanju preduzeća "Zastava oružje" rešiti u najskorijem roku, rekao je Stevanović.

Nakon obilaska magacina naoružanja, narodni poslanici su potpisali Inicijativu za podršku Sindikatu Zastava oružje, u kojoj su navedeni zahtevi radnika prema Vladi Srbije.

Incijativu je naknadno potpisao i narodni poslanik Mirko Čikiriz, pa na njoj, pored Slavice Đukić Dejanović, nedostaje još samo potpis Nataše Jovanović.

Ipak, o daljoj sudbini štrajka oružara i ovoj Inicijativi, konačnu reč daće Vlada. Da li će, i kakav odgovor stići, ostaje da se vidi.

izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.