Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Vlada nas bahato laže o ugovoru s "Fijatom"
 
 

Vlada nas bahato laže o ugovoru s "Fijatom"

fiat logoUvreda, bahatost, šamar zdravom razumu ili samo glupost birokratije stoje iza činjenice da je Ministarstvo ekonomije poslalo stotine cenzurisanih stranica na adresu Saveta za borbu protiv korupcije umesto relevantnih informacija o „poslu veka“, kako je najavljivana investicija „Fijata“ u Kragujevcu. Na naslovnoj strani knjige od stotinak strana u kojoj je svaka reč zacrnjena piše da je reč o „izmenjenom i dopunjenom ugovoru o zajedničkom investicionom ulaganju“, koji je u martu ove godine potpisala Srbija s „Fijatom“.

Ministar ekonomije juče je rekao da su u pitanju samo neke stvari „tehničke prirode“, koje su cenzurisane na zahtev „Fijata“, a da je ugovor potpuno transparentan. U Savetu za borbu protiv korupcije, koji mesecima istražuje taj aranžman, kažu za „Blic“ da je sakriven svaki važan podatak.

„Fijat“ bez komentara

Ričard Gadezeli, portparol „Fijata“ za strane medije, rekao je za „Blic“ da je video da je članak o cenzurisanom ugovoru izašao u našim novinama, ali da ne zna o čemu se radi. U sedištu kompanije u Torinu takođe su bili zbunjeni pitanjem i uputili su nas na predstavništvo „Fijata“ u Srbiji, čijim službenicima nije bila jasna suština celog teksta.

- Osnovni tekst ugovora je na sajtu od 2008, a cifre i biznis plan vam niko neće dati - kazano nam je u srpskom predstavništvu „Fijata“.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.