Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za obuku pet miliona
 
 

Za obuku pet miliona

feraraGeneralni direktor kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) Antonio Ćezare Ferara izjavio je da je ta firma uložila pet miliona evra u školovanje zaposlenih koji će raditi u fabrici u Kragujevcu. Ferara je rekao da italijanska kompanija posvećuje izuzetno veliku pažnju školovanju i obuci radnika na proizvodnji novog modela "fiat 500L", čija je serijska proizvodnja počela 4. jula.

"Utrošili smo pet miliona evra i 1,1 miliona sati u školovanje radnika. Nikada u Fiatu nije toliko napora i novca uloženo u trening radnika i njihovu obuku za proizvodnju", rekao je Ferara.

On je izjavio da su zaposleni na specifičan način ciljano edukovani i obučavani za rad na različitim pozicijama i nivoima u kompaniji i da je trening organizovan u Srbiji i inostranstvu.

"Slali smo ih u Fiatove fabrike u Italiji i Poljskoj da se obučavaju i upoznaju sa novim tehnologijama na kojima će raditi u Kragujevcu. Ta vrsta treninga je veoma važna, jer je praktično znanje stečeno u radu na savremenoj opremi i različitim mašinama mnogo funkcionalnije od onog stečenog u učionici", rekao je Ferara.

On je izjavio da je obuku prošlo i oko 100 tim lidera, menadžera i drugih kadrova, koji su bili na višednevnoj obuci u u Italiji i u Poljskoj.

"Takvim pristupom edukaciji zaposlenih postignuti su očekivani rezultati", rekao je Ferara, dodajući da je menadžment kompanije zadovoljan radnicima koji su dobili posao u FAS.

"Za sada daju dobre rezultate, ali prava provera će uslediti kada budemo radili optimalnim kapacitetom", ocenio je Ferara.

U FAS radi 1.700 radnika, a kompanija će do kraja godine imati 2.500 zaposlenih.

Dnevno se u FAS proizvodi 50 vozila, a optimalna proizvodnja biće dostignuta krajem oktobra i početkom novembra, kada će sa traka, kako je najavljeno, silaziti 550 automobila dnevno

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.