Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Volonterski eko-kamp
 
 

Volonterski eko-kamp

Planirano je da se organizuje volonterski kamp, gde će mladi biti smešteni u prirodi, a koji će zajednički učestvovati u akcijama uređenja javnih površina u selu Borač, sređivanje lokalne škole i edukovanje učesnike i lokalno stanovništvo o važnosti biti društveno odgovoran, kao i o aktivnijoj brizi na zaštiti životne sredine.

Ova akcija ima za cilj podizanje ekološke svesti kod mladih i stanovništva sela Borač i zajedničko učestvovanje u uređenju javnih prostora u kojima provode slobodno vreme. Akcija nastoji da podstakne mlade i lokalno stanovništvo da učestvuju u sređivanju lokalne škole. I da se bolje ophode prema životnoj sredini. Aktivnosti na projektu će biti sprovedene u selu Borač, opština Knić, gde će mladi volonteri iz celog Šumadijskog okruga učestvovati u aktivnostima, što će doprineti i boljem umrežavanju mladih iz Šumadijskog okruga. Planirano je da se organizuje volonterski kamp, gde će mladi biti smešteni u prirodi, a koji će zajenički učestvovati u akcijama uređenja javnih površina u selu Borač i edukovati učesnike i lokalno stanovništvo o aktivnijoj brizi na zaštiti životne sredine. Slične aktivnosti se ne organizuju na području Šumadijskog okruga, a kod mladih ne postoji dovoljno podignuta svest o aktivizmu. Izmeštanjem aktivnosti van gradskog jezgra i organizovanjem na seoskom području, povećaće se zainteresovanost mladih za učešće u volonterskim programima i uključiti lokalno stanovništvo u akcije koje organizuju mladi. Dugoročni cilj: podizanje ekološke svesti, nova saznanja o kulturno-istorijskim lokalitetima u Etno selu Borač, umrežavanje mladih iz Šumadijskog okruga.

Početak projekta je najavljen za jun mesec, namenjen je mladima do 30 godina. Naziv organizacije koja će projekat sprovesti je „Ekološko udruženje fanova kampova“ (Eko fun kamp), koje je već imalo slične projekte i akcije.

 

Izvor: Stvarnovazno.org

Foto: Eko Fun Kamp

This content has been locked. You can no longer post any comment.