Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Poplava u naselju Kozujevo
 
 

Poplava u naselju Kozujevo

Nakon obilnih padavina, sinoć se izlila Kozujevačka reka koja je poplavila između 50 i 60 kuća u tom naselju. Problem je izazvala bujica koja je ponela određenu količinu kamenja i tako zapušila fekalnu i kišnu kanalizaciju.

Tim povodom održana je sednica Štaba za vanredne situacije kako bi se utvrdili ne samo uzroci već i donele operativne mere za saniranje posledica u tom delu grada.

Ekipe su prema rečima Zorana Jovanovića člana veća za komunalu privredu odmah izašle na teren, a voda je počela da se povlači oko 22,30 sati. Pripadnici Vatrogasne jedinice, kao i radnici JKP Vodovod i kanalizacija radili su cele noći. Međutim, kako je danas rečeno, pored fekalne kanalizacije izlile su se i septičke jame koje danas moraju da budu popisane i dovedene na nivo da ne predstavljaju opasnost u slučaju novih padavina. Izuzetno je važno da se očisti i kanal ispod ulice Kraljevačkog bataljona, uz prugu kako bi se omogućila prohodnost.

Komisija je odmah posle sednice Štaba izašla na teren kako bi popisala poplavljene stambene i druge objekte i procenila materijalnu štetu. Svi sugrađani koji su pretrpeli štetu imaju pravo na naknadu do 30 posto od štete koju komisija proceni, o čemu će konačnu odluku doneti članovi Gradskog veća.

U cilju zaštite zdravlja stanovnika na tom poručju JKP Čistoća opraće ulice, a nakon toga Institut za javno zdravlje izvršiće dezinfekciju svih objekata i terena.

Štab za vanredne situacije zasedaće ponovo danas u 14 sati.

 

 

Izvor/Foto: kragujevac.rs

This content has been locked. You can no longer post any comment.