Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Saopštenje iz PU Kragujevca povodom izvršenih krivičnih dela teške krađe
 
 

Saopštenje iz PU Kragujevca povodom izvršenih krivičnih dela teške krađe

Saopštenje

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu - Policijske stanice u Batočini lišili su slobode i uz krivičnu prijavu,istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu sproveli DARKA P.(18) i NENADA J.(26) iz Smederevske Palanke,zbog postojanja osnova sumnje da su ukupno izvršili šest krivičnih dela teške krađe.Policija je lišila slobode i STANKA M.(31),takođe iz Smederevske Palanke,zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Postoje osnovi sumnje da su Darko P. i Nenad J.,26 jula 2013.godine,u 03,00 časova,u mestu Brzan kod Batočine,obili prodavnicu "Centar",iz koje su oduzeli 250 boksova cigareta i manji iznos novca.Oni su isekli katance na ulaznim vratima prodavnice i sa oduzetom robom udaljili sa vozilom "zastava 101".Ukradene cigarete,koje su uz posredovanje Stanka M. pokušali da prodaju u Pančevu,policija je pronašla.

Sumnja se da je,pored ove,Darko P.,u 2013.godine,u Brzanu obio još četiri prodavnice,kao i jednu u Markovcu kod Velike Plane.Iz njih je oduzeo cigarete,prehrambene proizvode i drugu robu.Rasvetljavanje ovih krivičnih dela otežaval je činjenica da ih je Darko P. izvršio u vreme kada je iz KPZ u Nišu,gde se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne,pušten na slobodne vikende.

Istražni sudija je,nakon saslušanja,Darku P i Nenadu J. odredio pritvor.

Broj:88/13
29.jul 2013 godine

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.