Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svi bi u Javno stambeno preduzeće ''Kragujevac''!
 
 

Svi bi u Javno stambeno preduzeće ''Kragujevac''!

Komisija za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, saopštila je na konferenciji za novinare imena kandidata čije su prijave pristigle na javni konkurs.


Na javni konkurs koji je bio raspisan za direktore 13 javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad pristigle su 34 prijave, od kojih je 18 kandidatura potpuno i razumljivo, dok je 15 kandidatura odbačeno kao nepotpuno, a jedna kandidatura kao nepotpuna i nerazumljiva, zbog čega neće biti razmatrane u daljem izbornom postupku.

Već sada znamo da dva kandidata za mesto direktora JP "Radio-televizija Kragujevac" imaju nepotpunu dokumentaciju, zbog čega će konkurs za direktora ovog javnog preduzeća biti ponovljen.

Komisija je odredila rok od 20 dana da se detaljno upozna sa programima rada kandidata čije su prijave blagovremene, potpune i razumljive i nakon toga će biti izvršena pismena i usmena provera znanja i sposobnosti direktora, nakon čega će Komisija uputiti Gradskoj upravi predlog kandidata za direktora svakog preduzeća.

-Konačnu reč o izboru direktora će dati odbornici Skupštine grada, rekao je Zlatko Milić, predsednik Komisije za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća.

Najveće interesovanje na ovom konkursu vladalo je za Javno stambeno preduzeće "Kragujevac" za koje su pristigle četiri kandidature od kojih sve kandidature zadovoljavaju uslove konkursa u formalnom smislu, zatim za JKP "Gradska groblja" za koje se javilo četiri kandidata, od kojih dve kandidature ne zadovoljavaju uslove konkursa.

Nijedna kandidatura nije podneta za mesto direktora JKP "Niskogradnja".

Svi direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća sem JKP "Niskogradnje" učestvovali su na konkursu.

Šest kandidata koji trenutno obavljaju funkcije direktora u JP "Javno stambeno preduzeće", JP "Direkcija za urbanizam", JKP "Vodovod i kanalizacija", JKP "Čistoća", JKP "Gradska groblja" i JKP "Parking servis" podneli su kandidature koje zadovoljavaju uslove konkursa i biće razmatrane u daljem izbornom postupku, dok šest kandidatura nije zadovoljilo uslove konkursa.

This content has been locked. You can no longer post any comment.