Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U "Zastavi" ostalo samo 70 radnika
 
 

U "Zastavi" ostalo samo 70 radnika

Pogon-u-ZastaviU preduzeću "Zastava automobili" izjasnili su se svi radnici koji su trebali da se odluče za neku od ponuda socijalnog programa. Ostalo je još da se pravno reguliše odlazak oko tridesetak specifičnih slučajeva, izjavila je direktorka Direkcije za kadrovske i pravne poslove Margita Gavrilović.

- Reč je o radnicima koji su na bolovanju, kao i osam trudnica - rekla je Gavrilovićeva i dodala da će i taj posao biti završen  danas, posle čega će u preduzeću ostati samo 70 radnika od 1.566 koliko je bilo zaposleno.

Ona je dodala da se u specifične slučaje ubrajaju i invalidi rada, kojima je ponuđeno da pređu u zaštitnu radionicu "Zastava INPRO", a koji smatraju da ne mogu da nastave da rade, pa žele da uzmu otpremnine.

Takođe, tu su i radnici kojima ne prestaje radni odnos jer će oni nastaviti da rade, ali u preduzeću "Fiat automobili Srbija".

Prijavljivanje radnika za socijalni program počelo je 4. januara i za dva dana njih 1.400 se izjasnilo za dobrovoljni odlazak uz stimulativne otpremnine od 300 EUR po godini staža koje su im uplaćene protekle sedmice.

Najviše je njih, oko 950, koji odlaze na tržište rada, podsetila je Gavrilovićeva i dodala da su svi oni potpisali i izjave da prihvataju da idu na obuku za prekvalifikaciju u Nacionalnoj službi zapošljavanja koja im je ponudila 43 vrste obuka.

Prema podacima NSZ, u Kragujevcu je nezaposleno 23.517 građana, od čega je najviše njih - 9.412 starosti preko 50 godina. Oko 9.000 je nezaposlenih do 30 godina starosti, a između 40 i 50 godina života na posao čeka 7.622 radnika.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.