Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac I Komitet evropskih regiona - u Kragujevcu
 
 

I Komitet evropskih regiona - u Kragujevcu

komevroregGrupa za zapadni Balkan, Komiteta evropskih regiona iz Brisela, zasedaće sledeće nedelje u Kragujevcu. Tim povodom, pored dr Franca Šausbergera, predsedavajućeg Radne grupe za zapadni Balkan, gost Kragujevca  biće, ponovo, šef  Delegacije Evropske unije, Vensan Dežer.

Od njega se, ovoga puta, očekuju i neki konkretniji odgovori u vezi sa napretkom Srbije po pitanju dobijanja statusa kandidata za Evropsku uniju, rečeno je danas u Skupštini grada, prilikom najave ovog zasedanja.

Gradonačelnik, Veroljub Stevanović, i njegov pomoćnik, Dobrica Milosavljević, složili su se u izjavama za medije da je ovo veoma važan događaj za čitavu Srbiju, ali i za sam grad Kragujevac, koji već duže vreme ulaže velike napore da spreman dočeka evropske integracije.

- Mi ne možemo da utičemo na odluku čelnika Evrope, ali možemo, kao lokalna samouprava, da budemo spremni, rekao je Milovanović.

Stevanović ističe značaj ovog trenutka, kada je Srbija u fokusu interesovanja, kao bitan i za lobiranje, ali i za ostvarivanje ličnih kontakata, koji lokalnoj samoupravi mogu da donesu rezultate na dugoročnom planu.

Zasedanje će se održati u utorak, u hotelu „Šumarice“, a goruća tema u Srbiji, tj. regionalizacija, je tema o kojoj će predstavnici domaćih institucija govoriti pred evropskim stručnjacima, sa posebnim osvrtom na ulogu lokalnih samouprava u tim procesima.

Izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.