Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Raspisani konkursi za poljoprivrednike
 
 

Raspisani konkursi za poljoprivrednike

poljoprivredaDirekcija za robne rezerve grada Kragujevac raspisala je tri javna poziva – za nabavku mineralnog djubriva za prolećnu setvu, za čuvanje i uzgoj priplodnih junica i priplodnih jagnjadi. Jedan od najvažnijih uslova je da su poljoprivrednici, koji žele da konkurišu, izmirili obaveze prema budžetu grada, jer su dugovanja dostigla 100 miliona dinara, što je godišnji budžet za razvoj poljoprivrede.

Direkcija za robne rezerve grada Kragujevca planira nabavku 450 tona azotnog mineralnog đubriva za prolećnu setvu ratarskih kultura. Preuzeto đubrivo razdužuje se isporukom merkantilne pšenice rod 2013., prema paritetu koji će naknadno biti utvrđen, a poljoprivrednici mogu preuzeti od 200 do 2.000 kilograma đubriva, u zavisnosti od setvene površine. Takođe, na raspolaganju za čuvanje i uzgoj su i 92 visoko steone junice, kao i 1.200 priplodnih jagnjadi.

Međutim ima poljoprivrednika koji duguju. Na ime preuzetog mineralnog đubriva dug je oko 3.300 tona merkantilne pšenice, što je oko 65 miliona dinara. Tome treba dodati još oko 33 miliona duga na osnovu beskamatnih kredita. Sve u svemu poljoprivrednici duguju oko 100 miliona dinara, dok ovogodišnji Agrarni budžet iznosi 92 i po miliona.

Odeljenje za poljoprivredu pruža mogućnost reprograma duga, pre nego što utuži nesavesne poljoprivrednike. Srećom mnogo više je onih poljoprivrednika koji na vreme vraćaju uzeto đubrivo ili kredite kroz naturalnu i robnu razmenu.

Konkursi za prijavljivanje su otvoreni do 27. januara.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.