Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fiat ne pregovara sa PSA
 
 

Fiat ne pregovara sa PSA

fasSerđo Markione, šef "Fiata" i "Krajslera", demantovao je izveštaje da se razmatra mogućnost povezivanja italijanske grupe sa francuskom alijansom "Pežo-Sitroen" (PSA), prenele su agencije. "Nisam razgovarao o tim stvarima sa direktorom PSA Filipom Verenom, kazao je Markione novinarima na Sajmu automobila u Detroitu.

Markione je u ponedeljak rekao da je "u principu" zainteresovan za udruživanje sa drugom firmom u budućnosti. Italijanski dnevnik "Korijere dela sera" objavio je da "'Fiatova' strategija vodi do Pariza: Francuzi iz PSA 'Pežo-Sitroena' spremni su da pregovaraju o udruživanju".

List se pozvao na "obeveštene" izvore i naveo da šef PSA Varen takođe prisustvuje detroitskom sajmu. Uprava PSA je odbila da komentariše pisanje italijanskog lista.

Mogucnost povezivanja "Fiata" i PSA pominjana je u italijanskoj štampi 2009. godine, nakon što je najavljena alijansa između "Fiata" i američkog "Krajslera." "Fiat" je kasnije pokušavao, ali nije uspeo da preuzme kontrolu nad nemačkim "Opelom", koji se nalazi u vlasništvu američkog "Dženeral motorsa" (GM).

Cilj "Fiata" i "Krajslera", čije se potpuno udruživanje očekuje u 2015. godini, jeste da postanu auto-gigant sa zajedničkom proizvodnjom oko šest miliona vozila godišnje do 2014. "Fiat" sada poseduje više od 50 odsto akcija "Krajslera".

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.