Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Cela generacija studenata dobila posao
 
 

Cela generacija studenata dobila posao

pmfSvih osam studenata završne godine Master studija informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu dobilo je posao, iako još nisu završili školovanje. "Reč je o prvoj generaciji studenata koja će steći diplomu master studija informatike i njih su, zahvaljujući zapaženim rezultatima na takmičenjima u proteklih pet godina, poslodavci sami pronašli", rekao je danas docent na Institutu za matematiku i inforamtiku tog fakulteta Boban Stojanović u izjavi Tanjugu.

Podsetivši da je studijski program informatike osnovan pre pet godina, kao jedini te vste u centralnoj Srbiji, Stojanović je rekao da ono što posebno raduje jeste činjenica da su studenti bez diplome već prepoznatljivi na tržištu.

"Tako nešto verovatno nije uobičajeno u svetu, a da ne govorimo o Srbiji, gde većina mladih ljudi godinama čeka na posao", rekao je Stojanović i dodao da ta činjenica dosta govori o tome koliko su eksperti iz oblasti informatike danas traženi, ali i o tome da studenti informatike u Kragujevcu i pre završetka studija mogu adekvatno da odgovore zahtevima privrede.

Naglašavajući da su osmorica informatičara, sa kompanijama potpisali ugovore o delu, kako bi imali fleksibilno radne vreme i priveli kraju svoje školovanje, Stojanović je naveo da je reč o domaćin i stranim kompanijama u Kragujevcu, među kojima je i "Komtrejd".

On je dodao i da je dvojica studenata na samom Fakultetu angažovano na poslovima saradnik u nastavi.

Podsetivši da Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu za osnovne studije informatike godišnje upisuje 40 studenata, Stojanović je rekao da je na početku bio potreban i drugi upisni rok da bi se ta kvota popunula, dok se već u sledećoj školskoj godini situacija promenila, pa se javlja duplo više kandidata.

Stojanović je dodao i da se u prvoj generaciji od upisanih 40 studenata osnovnih studija informatike većina zaposlila, dok je master studije nastavilo njih osmorica, koji su i našli posao iako će tek ove godine završiti školovanje. Izvor: Mondo

This content has been locked. You can no longer post any comment.