Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaplena i licitacija i dalje vrebaju
 
 

Zaplena i licitacija i dalje vrebaju

centar za strna zNi posle skoro mesec dana od potpisivanja protokola o rešavanju statusa Centra za strna žita, nije urađeno ništa konkretno, niti je izbegnuta opasnost od nove licitacije opreme i mašina ove naučne ustanove. Prema rečima direktora Živomira Vučkovića izbori su zakočili realizaciju dogovora, a u toku su pregovori sa predstavnicima Ministarstva prosvete, kako bi se obezbedilo 4,5 miliona dinara za isplatu ugovorenih obaveza prema poveriocu. Jedino tako biće izbegnuta licitacija najavljena za petnaestak dana.

- Mi imamo najave sudskog izvršitelja da će u narednih 15 do 20 ana biti zakazana nova licitacija i rasprodaja imovine centra. U pregovorima smo sa Ministarstvom prosvete da se nađu sredstva kako do toga ne bi došlo – kaže direktor Živomir Vučković.

Centar duguje 4,5 miliona dinara poveriocu za radove na rekonstrukciji objekta, koju je još 1998. godine ugovorio nekadašnji Institut poljoprivrede Srbije. Institut je u međuvremenu ugašen, ali su ostale obaveze, i samo uplatom jedne rate pre pola godine izbegnuta je zaplena mašina i druge opreme centra.

Izvor: Pravda

This content has been locked. You can no longer post any comment.