Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Pao avion kod Mrčajevaca
 
 

Pao avion kod Mrčajevaca

avion-padČetiri osobe su poginule kada se sportski avion tipa "cesna 172" oko 14 časova srušio u Mrčajevcima kod Čačka. Još uvek nije poznat uzrok pada aviona, kao ni identitet četvrte osobe.

U teškoj avionskoj nesreći koja se oko 14 časova dogodila u Mrčajevcima kod Čačka poginule su četiri osobe. Privatni sportski avion "cesna 172" poleteo je sa aerodroma u Preljini, ali se nešto kasnije, srušio i zapalio. Avion se srušio pored magistralnog puta Mrčajevci - Preljina kod stare fabrike "Sloboda", u blizini fudbalskog igrališta.

Putnici su nastradali na licu mesta, a prilikom pada avion je zakačio žicu dalekovoda i zapalio se.

Letelicom je upravljao Milun Vukolić (59) iz Arilja, inače, iskusan pilot sa 15 godina letačkog staža i 1.500 časova letenja.

Kako je RTS-u potvrđeno poginuli su i Dragutin Đorem (37) i Boro Ilić (49), obojica iz Mrčajevaca.

Identitet četvrte osobe biće poznat nakon obdukcije koja će po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Čačku biti obavljena sutra.

Prema rečima pilota Pere Marića, koji je takođe trebalo da leti u tom avionu, kontrola leta odobrila je let u 13.35 na relaciji Preljina-Gornji Milanovac-Preljina.

Marić je rekao da je avion bio tehnički ispravan, a kao mogući uzrok pada, naveo je zdravstveno stanje pilota u tom trenutku.

Uz snažan prasak, avion se iznenada, na samo pedesetak metara od Ibarske magistrale, srušio uz ogradu kuće Jeftića u Mrčajevcima.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Višeg suda u Čačku, zamenik Višeg javnog tužioca i nadležna služba Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, u prisustvu policijskih službenika.

Sa preljinskog aerodroma organizuju se panoramski letovi, a danas je bio letački dan. Avion koji se srušio proizveden je 1978. godine.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.