Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Rukomet SRBIJA OSTALA BEZ ZLATA: Brazil je šampion sveta!
 
 

SRBIJA OSTALA BEZ ZLATA: Brazil je šampion sveta!

Najboje srpske rukometašice, uprkos fanatičnoj podršci navijača u Areni, nisu uspele da se okite titulom najboljih na svetu pošto su poražene od selekcije Brazila rezultatom 22:20

Zlato i dalje ostaje san! Najbolje srpske rukometašice nisu uspele da ostvare najveći uspeh našeg rukometa pošto su u finalu Svetskog prvenstva poražene od ekipe Brazila rezultatom 22:20 (13:11).

Ključni momenat meča dogodio se pred kraj prvog i početkom drugog dela kada su Brazilke u jednom momentu imale i pet poena viška što su do kraja uspele da sačuvaju. Međutim, treba dodati i to da je Srbija minut i po pre kraja imala šansu za egal, ali je Cvijićeva promašila zicer posle čega su Brazilke stigle do nedostižna dva gola prednosti.

Brazilke su zasluženo došle do zlata jer tokom SP nisu doživeli nijedan poraz, a najzaslužnije za finalnu pobedu bile su Nasimento sa šest i Da Silva i Rodrigez sa po četiri gola. U srpskom timu najagilnije su bile Dragana Cvijić sa pet i Sanja Damnjanović i Andrea Lekić sa četiti gola. Treba pomenuti i to da su prve dve pomenute rukometašice izabrane u idealan tim Svetskog prvenstva.

Iskoristile su Brazilke greške Srbije u napadu već na samom početku i došle do 3:1. Povele su igračice u žutom, ali je Cvijićeva vrlo brzo izjednačila, međutim, dve idealne kontre Srpkinje nisu iskoristile što su gošće kaznile sa dva uzastopna gola – 3:1.

Dobila je Srbija igrača više u 6. minutu, ali to nije donelo preterani uspeh s obzirom na to da smo, iako brojčano nadmoćniji, primili dva gola. Odbrana nije funkcionisala najbolje te je selektor Bošković ubacio Jovanu Risović umesto Kaće Tomašević što se pokazao kao pun pogodak.

Jovana je uspela da odbrani par teških šuteva i ulije dodatno samopouzdanje igračicama koje serijom od 3:0, najviše zahvaljujći Cvijićevoj, dolaze do prvog vođstva u 13. minutu, a selektor Brazila je bio primoran da zatraži tajm aut – 6:5.

Bomba Jelene Popović u 16. minutu donela je Srbiji prvi put dva gola prednosti (8:6), ali je Ana Rodrigez već u narednom napadu smanjila ponovo na -1. Imale su naše rukometašice veliku priliku da opet dođu do dva gola prednosti, ali umesto toga Dragana Cvijić je u odbrani zaradila isključenje.

Odlično odigrana odbrana sa rukometašicom manje, ali u momentu kada smo bili kompletni primili smo gol. Srbija je malo usporila u napadu, međutim, Risović je odlično branila. Ipak, uz pomoć sreće Brazilke su stigle do prednosti u 26. minutu – 11:10.

Selektor Bošković je bio primoran da traži tajm aut posle gola Brazilki za 12:10 s obzirom na to da izostaje ideja u napadu. Srbija je bezopasna sa krilne pozicije što je posledica odlične odbrane gošći. Naš tim nije postigao gol punih sedam minuta pa otuda i nije čudno što smo imali tri gola minusa. Ipak, gol Lekićeve za konačnih 13:11 na poluvremenu.

DRUGO POLUVREME!!!

Drugo poluvreme nije dobro počelo! Srbija sa igračem više pet minuta nije mogla da postigne gol dok su Brazilke s druge strane tri puta pogađale za velikih 16:11. Tri tehičke greške našeg tima viđene su u prva tri napada, a mučenje je prekinula Andrea Lekić sa sedam metara – 16:12.

Srbija je prišla na -2 vrlo brzo, ali naše rukometašice treba da zahvale Katarini Tomašević koja je uspela da odbrani dva sedmerca, jedan za drugim, i zicer čime je najavila bolju izdanje. Treba pomenuti i to da se naš tim odbranio sa igračicom manje.

Uspela je Srbija da sustigne ekipu Brazila, ali su sudije isključile dve naše igračice što su Brazilke iskoristile i povele sa 17:15. Međutim, ni sumnjive odluke sudija nisu pokolebale naše koje su sa dve igračice manje dale gol, ali vrlo brzo i primile – 18:16. Šest minuta pre kraja meča Andrea Lekić je istrčala kontru, ali je Pesoa sa samo dva metra odbranila. Međutim, Jovana Nišavić je donela željeni egal koji su Brazilke već u narednom napadu razbile.

Igrač više u 57. minutu doneo je nadu navijačima u Areni, gde je oboren novi rekord po poseti, da Srbija može do preokreta. I krenule su Srpknje u tom pravcu jer je Andrea Lekić izjednačila na 20:20 sa sedam metara. Brazilke jesu uspele da ponovo dođu do prednosti koju je mogla da anulira Dragana Cvijić, ali već iz pomenute situacije nije bila precizna da bi Nunjesova donela zlato svojoj zemlji – 22:20.


Izvor:Telegraf.rs

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.