Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Skupština jednoglasno protiv GMO
 
 

Skupština jednoglasno protiv GMO

skupstina-grada-kragujevacOdluku o proglašenju Kragujevca za teritoriju bez GMO, podržali su odbornici svih stranaka u parlamentu.

U vreme objavljivanja ovog teksta, zasedanje lokalnog parlamenta još traje i rasprave o skoro svemu su uobičajeno duge i prepune suprotnih stavova. Ipak, među prvim tačkama na dnevnom redu našla se i jedna za koju su glasali svi. Kragujevac je proglašen sredinom bez genetički modifikovanih organizama.

Svi prisutni odbornici glasali su za usvajanje Deklaracije o proglašenju grada Kragujevca za teritoriju bez proizvodnje, gajenja i prometa genetički modifikovanih organizama i proizvoda od genetički modifikovanih organizama.

Takva odluka ušla je u razmatranje na predlog odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, zbog čega su oni veoma zadovoljni.

- Želim da iskažem veliko zadovoljstvo što je Skupština grada jednoglasno, uz glasove svih odborničkih grupa, izglasala naš predlog da se usvoji Deklaracija, čime se Kragujevac svrstava u red najrazvijenih evropskih gradova, regiona i pokrajina kojima je interes da se ispred svega stavi zdravlje ljudi i očuvanje životne sredine – rekao je tim povodom Dragoslav Ilić, predsednik Odborničke grupe DSS-a u Skupštini grada Kragujevca.

Ova odluka, istina, nije prva oko koje su se složile i pozicija i opozicija, ali, ruku na srce, jedna je od retkih kada su svi na istoj strani, odnosno na strani građana.