Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Dragan Šolak širi biznis sa golf terenima
 
 

Dragan Šolak širi biznis sa golf terenima

Nakon kupovine dva golf terena u Sloveniji, srpski biznismen, Kragujevčanin Dragan Šolak zainteresovan je za preuzimanje još terena u ovoj zemlji, ali i u susednoj Hrvatskoj, piše list “Finance”.

Iz PR tima bivšeg vlasnika kompanije “Telemach”, ne potvrđuju, ali i ne demantuju.

- Trenutno naša kompanija ne preduzima nikakve poteze za preuzimanje terena za golf Grad Mokrice. No, nije isključeno da će se to dogoditi u budućnosti - kažu u PR timu Dragana Šolaka.

Šolakova kompanija “Gerrard Enterprises” nedavno je kupila golf terene na Bledu i u Moravskim Toplicama. Spekuliše se da je Šolak preko konzorcijuma “Eligo”, kao službenog kupca, kompaniji “Sava Resort”  za ova dva terena platio gotovo 12 miliona evra. Uz to, obavezao se i na dodatna ulaganja. Poznato je da holding “Sava” ima finansijskih problema i već je odavno najavljeno kako želi da se reši dela poslovanja. Pregovori sa Šolakom trajali su više meseci, a krajem prošle godine dogovor je ipak postignut.

Kako portal “Seebiz” nezvanično saznaje, Šolak je zainteresovan i za kupovinu terena u Mokricama. Osim u Sloveniji, Šolak je zainteresovan i za golf terene u Hrvatskoj. Zasad razmatra nekoliko opcija u Istri koja mu, s obzirom na blizinu Slovenije, najviše odgovara kao destinacija.

Kao što je poznato, Šolak je strastveni igrač golfa i predsednik je Golf asocijacije Srbije. Već je vlasnik nekoliko golf terena u Srbiji i u zapadnoj Evropi, i planira da konsoliduje taj deo poslovanja.

Dragan Šolak prodao je nedavno “SBB-Telemach Group” američkom fondu “Kohlberg Kravis Roberts & Co”, a spekuliše se da je prodaja bila vredna čak milijardu evra.