Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Srpski turisti vraćeni sa granice Rumunije, jer nisu imali po 500 evra
 
 

Srpski turisti vraćeni sa granice Rumunije, jer nisu imali po 500 evra

Grupi srpskih turista koja je nameravala da se uputi na jednodnevni izlet u Temišvar, u subotu, posle više sati provedenih na granici sa Rumunijom, nije bilo omogućeno da uđu u tu zemlju, nakon čega su se vratili kućama, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije (MSP).

Sve se dešavalo prepodne, kada su na granicu doša tri autiobusa sa srpskim turistima, dva su prošla, a treći autobus turističke agencije „Lavli trevel“, koji je namenarvao da se uputi na jednodnevni izlet u Temisvar, nije pušten preko granice, navodi MSP.

Autobusu nije omogućen ulazak u Rumuniju, pošto su pripadnici pogranične policije utvrdili da putnici nisu imali po 500 evra za ulazak u Rumuniju niti su imali dokaz da na računu u banci imaju ta stredstva, rečeno je Tanjugu u MSP.

Kako se dodaje, oko podneva je na lice mesta došla i konzulka Srbije u Temišvaru V. Kulinović, koja je sve vreme razgovarala sa pripadnicima pogranične policije, pokušavajući da ih ubedi da puste autobus, ali su oni odbili i u 15.20 autobus on je krenuo nazad u Srbiju.

Izvor:Tanjug

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.