Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo MEĐUNARODNI FORUM – JUGOSFERA 2017
 
 

MEĐUNARODNI FORUM – JUGOSFERA 2017

Institut za evropske poslove, u saradnji sa Evropskim parlamentom mladih Bosne i Hercegovine, organizuje internacionalni forum pod nazivom Jugosfera 2017 koji će biti održan u Kragujevcu (od 1. do 3- avgusta), Beogradu (od 3. do 5. avgusta) i Sarajevu (od 6. do 9. avgusta).

 

Jugosfera 2017 je međunarodni forum koji će okupiti više od 170 učesnika iz cele Evrope, kako bi se raspravljalo o ključnim balkanskim i evropskim društvenim pitanjima. Tokom foruma, delegati će biti podeljeni u 12 radnih grupa (komiteta) i imaće zadatak da napišu rezoluciju o temi koju su dobili. Ove teme će biti u vezi sa spoljnom i unutrašnjom politikom, sprečavanjem konflikata, ekonomskim pitanjima, izgradnjom mira, kulturom, umetnošću i slično. U ovim grupama, zadatak omladine će biti da pronađu zajedničko rešenje i ideje za najvažnija politička pitanja, koja se tiču i njih. Rezultati radnih grupa će biti predstavljeni kao osnova za raspravu u plenarnoj sednici na kraju događaja.

Jugosfera 2017 je deo globalnog projekta koji finansira EU i koji je u vezi sa stvaranjem državnih kapaciteta za sprečavanje konflikata (finansijski podržano od strane EU Godišnjeg akcijskog programa za instrumente koji doprinose stabilnosti i miru), koji implementuje Odeljenje za mir i razvoj u sklopu Kancelarije Rezidentnog UN koordinatora kroz UNDP-ovo Odeljenje za mir i sigurnost.

foto: Roma Times

This content has been locked. You can no longer post any comment.