Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Proglašene najuspešnije domaće kompanije u 2017.
 
 

Proglašene najuspešnije domaće kompanije u 2017.

U prilogu vam dostavljam saopštenje za javnost sa proglašenja najuspešnijih srpskih kompanija u 2017, koje je održano sinoć u Skupštini grada Beograda. Proglašene su Zlatna, Srebrna i Bronzana gazela Srbije u 2017, odnosno najuspešnije od najbrže rastućih kompanija u zemlji.

 

Tri najbolje kompanije su izabrane između top 500 kompanija (prema Bisnode metodologiji), koje su u periodu od 5 godina (2011-2015.) udvostručile svoju prodaju i obezbedile čak 23.539 novih radnih mesta. „Gazele Srbije 2017“ koje su osvojile priznanje za svoje poslovanje su:

Vega IT Sourcing d.o.o. Novi Sad (Zlatna gazela Srbije 2017)

Termovent Komerc d.o.o. Beograd (Srebrna gazela Srbije 2017)

Jugotex d.o.o. Smederevo (Bronzana gazela Srbije 2017).

Pored ove tri kompanije, u najuži izbor ušle su i kompanije Milanović Inženjering d.o.o. Cerovac i Jugo-Impex EER d.o.o. Niš.

Priznanje „Zlatna gazela“ je dodelio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakavši važnost uspešnog poslovanja domaćih kompanija – „gazela“, koje su jedan od glavnih pokretača privrednog razvoja zemlje: „Srpske gazele mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije koja postaje njihov hub za dalji rast i razvoj. Razvijamo najsavremenije alate za podršku brzorastućim kompanijama i unapređujemo dijalog sa državom i lokalnom samoupravom radi otklanjanja prepreka na koje privreda nailazi u poslovanju, da bi sadašnje gazele bile još dinamičnije i kako bi više bilo novih gazela. Takvim kompanijama poklanjamo posebnu pažnju zbog njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju – rastu bruto domaćeg proizvoda i zaposlenosti, ali i zato što su dobri primeri, najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove uspešne biznis priče.

Što više budemo imali gazela, to će nam i privreda biti zdravija, jača i konkurentnija“, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

This content has been locked. You can no longer post any comment.