Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Konstitutivna sednica Saveta poslodavaca Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Konstitutivna sednica Saveta poslodavaca Univerziteta u Kragujevcu

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 10. marta 2020. godine, održana je konstitutivna sednica Saveta poslodavaca Univerziteta u Kragujevcu. Sednici su, kao članovi Saveta poslodavaca, prisustvovali predstavnici najznačajnijih kompanija i organizacija iz Centralne Srbije.

Za predsednika Saveta poslodavaca imenovan je izvršni direktor kompanije Milanović Industries Group gospodin Darko Đorić, dok je za potpredsednika imenovan gospodin Bojan Miličić, direktor kragujevačke filijale Vojvođanske banke a.d. Novi Sad. Ovom prilikom gospodin Đorić izjavio je da saradnja između visokoobrazovnih institucija i privrede prvenstveno predstavlja benefit za studente koji će biti u prilici da u isto vreme stiču akademska i praktična znanja. Ovakav vid saradnje će omogućiti studentima dodatnu edukaciju u cilju sticanja veština i kompetencija koje su značajne za potrebe tržišta rada.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović predstavio je aktivnosti Univerziteta, projekte, studijske programe i laboratorije, i tom prilikom konstatovao da je sinergija Univerziteta i privrede nezamenjiv pokretač, kako za akademsku zajednicu, tako i za sve organizacije orjentisane ka tržištu rada. Savet poslodavaca Univerziteta u Kragujevcu, koji broji devet članova, osnovan je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju u cilju kreiranja studijskih programa koji odgovaraju potrebama tržišta rada i savremenim tokovima privrede.

Odlukom Rektora Univerziteta u Kragujevcu imenovano je pet članova Saveta poslodavaca, dok je četiri člana imenovala Privredna komora Srbije.

foto: Glenn Carstens Peters

Izvor: Šumadija sajam

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži