Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Program M: Obuka za prevenciju nasilja
 
 

Program M: Obuka za prevenciju nasilja

Organizacija Centar E8 iz Beograda i međunarodna organizacija CARE International, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, organizuju stručnu obuku pod nazivom „Program M: Obuka za prevenciju nasilja“ 17. i 18. aprila u Domu učenika srednjih škola (ul. Save Kovačevića br.23) u Kragujevcu.

„Program M: Obuka za prevenciju nasilja“ je nastao tokom sprovođenja projekta „Mladići kao saveznici u prevenciji konflikata i nasilja na Zapadnom Balkanu“ koji se već petu godinu uspešno sprovodi širom Srbije, ali i u zemljama regiona. Tokom sprovođenja projekta razvijen je obrazovni model i odgovarajuća metodologija rada sa mladićima u vezi prevencije nasilja i promocije zdravih životnih stilova.

Nasilje je postao jedan od većih problema u našem društvu, porast vršnjačkog nasilja u školama je, na žalost, primetan svakog dana. Obuka profesora je bitan segment rešavanja ovog problema jer u rešavanju toga treba da se uključi što više članova našeg društva. A profesori su ti koji imaju značajan uticaj mlade. Zato će sa njima raditi treneri koji već pet godina vode ove program u svojim zemljama.

 

Izvor, foto: e8.org.rs

This content has been locked. You can no longer post any comment.