Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Solidarna pomoć za radnike javno komunalnih preduzeća u Kragujevcu
 
 

Solidarna pomoć za radnike javno komunalnih preduzeća u Kragujevcu

Gradsko veće, na sednici održanoj 10. novembra, uputilo je preporuku nadzornim odborima javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kragujevac, da sagledaju mogućnost isplate solidarne pomoći zaposlenima u iznosu od 22.620 dinara radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja, pod uslovom da su za tu namenu obezbeđena finansijska sredstva, odnosno da se time ne remeti redovno poslovanje odnosno likvidnost preduzeća.

 

Inicijativu o isplati solidarne pomoći pokrenuo je Sindikat zaposlenih u komunalnoj delatnosti, koji je 2. novembra predao zahtev gradonačelniku Radomiru Nikoliću. Članovi veća prihvatili su izveštaj o realizaciji programa i projekata udruženja u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, energetske efikasnosti i održivog razvoja u 2016. godini, za koje je iz budžeta grada opredeljeno dva miliona dinara.

Na stalno otvoreni konkurs za prijavu predloga projekata prijavilo se osam udruženja, od čega je Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj finansirala četiri: “Lokalna partnerstva za zapošljavanje mladih 2“ Razvojnog biznis centra, “E - TV magazin Stakleno zvono“ udruženja Stakleno zvono, “Najpovoljniji način ulaganja u energetsku sanaciju objekata“ Udruženja građana Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja, kao i projekat “Resocijalizacija u korist prirode i društva“ Udruženje građana “EKO park“.

Gradsko veće na današnjoj sednici odobrilo je “Šumadija sajmu“ sredstva iz budžeta grada u iznosu 884 200 dinara na ime generalnog pokroviteljstva Desetog međunarodnog sajma turizma koji će biti održan od 24. do 26. novembra.

This content has been locked. You can no longer post any comment.