Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac RAZVOJ SAVETOVALIŠTA ZA NEFORMALNE NEGOVATELjE OSOBA KOJE PATE OD DEMENCIJE
 
 

RAZVOJ SAVETOVALIŠTA ZA NEFORMALNE NEGOVATELjE OSOBA KOJE PATE OD DEMENCIJE

U sali Crvenog krsta Kragujevac, ulica Svetozara Markovića br 7, u četvrtak, 27. februara, sa početkom u 14:30 sati, održaće se konferencija za medije, kada će vašim predstavnicima biti predstavljene preporuke, smernice i zaključci, sa panel diskusije o problemima i izazovima u nezi i zbrinjavanju osoba koje boluju od demencije, a sa kojima se suočavaju njihove porodice, ustanove i lokalna zajednica i kako ih ublažiti.

 

Pre konferencije biće održana panel diskusija na kojoj se očekuje učešće oko 20 stručnjaka koji rade na prevenciji i zaštiti starijih osoba, a dolaze iz lokalne samouprave, javnih ustanova socijalne i zdravstvene zaštite i organizacija civilnog društva iz grada Kragujevca. Planirano je da se u Kragujevcu pilotira nova usluga iz oblasti socijalne zaštite Savetovalište za neformalne negovatelje, da se inicira saradnja svih aktera na tom zadatku i formiraju koalicije za zagovaranje za preraspodelu neplaćenog negovateljskog rada.

Ova aktivnost je deo Projekta: „Razvoj savetovališta za neformalne negovatelje zavisnih osoba i promocija preraspodele neplaćenog rada“ koji realizuje Amity iz Beograda u partnerstvu sa Crvenim krstom Kragujevac i Udruženjem građana Laris iz Čačka, a u okviru projekta „Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada“, koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), uz finansijsku podršku Velike Britanije i Britanske Ambasade.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži