Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Štrajk upozorenja na RTK
 
 

Štrajk upozorenja na RTK

Trni-centar-RadnikiZbog sve težeg položaja zaposlenih u javnom preduzeću „Radio televizija Kragujevac“, sindikalna organizacija „Nezavisnost“ najavila je jednočasovni štrajk upozorenja za sutra (26. mak), od 11 sati.

Plate su male, daleko ispod republičkog proseka, a isplata neredovna, kažu u sindikatu RTK.

Traži se povećanje zarada, zatim isplata svih zaostalih dugovanja, kao što su naknade za rad praznicima, prevoz i jubilarne nagrade, kao i poštovanje Kolektivnog ugovora od strane poslodavca.

Veliki problem predstavlja i korišćenje „šikanoznih mera“ koje poslodavci primenjuju na članove sindikata, koji inače savesno i odgovorno obavljaju svoj posao, ističu u regionalnom javnom servisu.

- Nakon održanog prvog štrajka upozorenja, zaposlenima u Radio televiziji Kragujevac niko se nije obratio, a pojedini članovi štrajkačkog odbora su se suočili sa pritiscima poslodavaca - kaže Goran Antonijević, predsednik sindikata „Nezavisnost“.

Sindikat namerava da pruži podršku svojim članovima i da spreči mobing i „šikaniranje“ u narednom periodu, a ukoliko budu primorani, preduzeće i neke drastičnije mere, najavljeno je iz „Nezavisnosti“.

Izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.