Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Srpsko albanska radio emisija
 
 

Srpsko albanska radio emisija

radioPetnaest radio stanica iz centralne Srbije i sa Kosova pokrenulo je zajedničku informativnu emisiju, koja će se emitovati jednom nedeljno. Emisija se realizuje u okviru projekta ICN mreža, koji se bavi razvojem civilnog dijaloga o temama koje su direktno ili indirektno vezane za život građana.

Urednica Informativnog programa regionalnog Radio Kragujevca Ljiljana Savić kaže da zajednička emisija predstavlja prvi korak uspostavljanja medijske komunikacije između Srba i Albanaca, koja je bila potpuno prekinuta nakon tragičnih događaja 1999. godine.

Bavimo se aktuelnim životnim temama poput slobode kretanja, pronalaženja nestalih osoba, izdavanja ličnih dokumenata, povratka raseljenih, ali ne izbegavamo ni vruće političke teme poput pregovora Beograda i Prištine i sukoba na barikadama, rekla je Savić.

Prema njenim rečima, emisija je usmerena ka boljem međusobnom razumevanju Srba i Albanaca i mirnom rešavanju svih spornih pitanja.

U pripremi emisije učestvuju sve radio stanice koje iz svojih sredina šalju priloge na teme koje smo zajednički planirali, a redovni sagovornici su nam srpski i albanski političari, ugledne javne ličnosti, predstavnici nevladinog sektora, naglašava urednica Radio Kragujevca.

Izvor: Fonet

This content has been locked. You can no longer post any comment.