Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Značajna ulaganja u infrastrukturu
 
 

Značajna ulaganja u infrastrukturu

radovi u tokuTo što je fabrika FIAT automobili Srbija konačno počela da radi, a ulice u okolini sređene ne znači da će građevinske mašine napustiti Grošnicu i okolna naselja. Iako je država potrošila stotine miliona dinara na asfaltiranje za potrebe kompanije FIAT, lokalna samouprava, kako najvljuju njeni predstavnici, planira rekonstrukciju još nekoliko ulica u ovom, ali i u drugim delovima grada. Dok neki čekaju da posao veka, kako se često naziva saradnja sa kompanijom FIAT, pretvore u glasove, a drugi ga unovče kroz prihode od izvoza, plata ili ugostiteljstva, građani Grošnice i okoline mogu da se pohvale novim ulicama.

Dogovor sa kompanijom FIAT, kojim se država obavezala da milione dinara potroši na asfaltiranje puteva, uz posredovanje lokalne samouprave, privodi se kraju.

Rekonstruisane su ulice Partizanskih kurira i Raje Vuksanovića, dok su radovi u ulici Oktobarskih žrtava u završnoj fazi.

Time ipak, prema rečima gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, planovi za ovaj deo grada nisu dovršeni.

U dogovorenom roku urađena je i ulica od 900 metara koja od Gromović kapije vodi kroz bivši fabrički krug do ulaza u FAS, a u toku su radovi na mostu, koji, kako je najavljeno, treba da budu završeni do početka maja.

Isto važi i za još dva mosta u blizini.

Na drugom kraju grada, nedavno je završena rekonstrukcija dela ulice Vladimira Rolovića.

Međutim zbog rasterećenja saobraćaja, u lokalnoj samoupravi kažu da su spremni da finasiraju radove na proširenju dela Šukine ulice, ukoliko se sa tim saglase republičke ustanove, a dugoročni plan je i još jedan alternativni prilaz centru grada.

Autoputem sa četri trake do Lapova bi trebalo da se putuje od početka naredne godine, ukoliko država i opštine Batočina i Lapovo dovrše svoj deo posla.

Rok za izgradnju južne obilaznice je kraj 2014.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.