Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nastavak blokade zgrade okruga
 
 

Nastavak blokade zgrade okruga

zgarada sum okrPetočasovni pregovori o rešavanju statusa Centra za strna žita završeni bez dogovora. Nastavljena blokada zgrade Šumadijskog okruga u Kragujevcu. U pregovorima su učestvovali predstavnici Centra za strna žita, Gradske uprave, ministarstava prosvete i nauke i poljoprivrede. Zaposleni u Centru za strna žita pre osam dana blokirali su zgradu Šumadijskog okruga u kojoj je 10 odeljenja ministarstva Srbije u znak protesta što se nerešavaju nagomilani problemi te naučno- poljoprivredne ustanove, najstarije na Balkanu.

Prema rečima predstavnika Samostalnog sindikata Blagoja Kovačevića, zaposleni su blokirali zgradu Šumadijskog okruga, jer je tu ispostava Vlade Srbije, koja je i osnivač tog centra. Oni su dozvolili ulazak u zgradu samo načelniku okruga i sekretarici, dok zaposlenima ne dopuštaju da uđu u zgradu.

Zaposleni u Centru traže da se realizuju obećanja od decembra prošle godine da će se rešiti status te ustanove i obezbediti sredstva za socijalni program. Od 51 zaposlenog, njih 14 prijavilo se za odlazak iz Centra uz otpremnine.

Kovačević je novinarima izjavio da je u današnjim pregovorima sačinjen protokol, a da li će biti potpisan biće poznato sutra. On je dodao da, prema tom protokolu, treba da se izvrši prenos osnivačkog udela u Centru na grad Kragujevac, a da Vlada Srbije izmiri sve obaveze do dana prenosa udela.

Račun Centra za strna žita u blokadi je za više od 10 miliona dinara bez kamate, od čega je oko 4, 5 miliona dinara za ranije delimično izvršene radove na rekonstrukciji upravne zgrade tog centra.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.