Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Skupština usvojila završni račun budžeta
 
 

Skupština usvojila završni račun budžeta

skupstina kgSkupština grada je na prvom redovnom zasedanju u novom sazivu usvojila završni račun budžeta za 2011. godinu. To je bila prilika da opozicija još jedanput izrazi svoje neslaganje sa načinom planiranja i trošenja sredstava iz gradske kase, dok su predstavnici vlasti te primedbe odbacili kao neosnovane. Odbornici su usvojili i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji grada, a na sednici su izabrana i stalna radna tela Skupštine grada.

Nakon konstituisanja i izbora organa izvršne vlasti, Skupština grada je održala i prvo redovno zasedanje.

Najvažnija tačka koja se našla pred odbornicima je predlog završnog računa budžeta grada za 2011. godinu. Kao i uvek kada je na dnevnom redu budžet, opozicija je iznela brojne, uglavnom već poznate zamerke.

Predstavnici Srpske napredne stranke ponovili su da je vlast nerealno planirala prihode i upozorili da je likvidnost gradske kase ugrožena.

Sa primedbama naprednjaka su se uglavnom saglasile i demokrate, dok su predstavnici vlasti navode opozicije odbacili kao proizvoljne i neistinite.

Vasiljević je dodao da se likvidnost budžeta apsolutno ne dovodi u pitanje, što kako je rekao, potvrdjuju isplate svih budžetskih korisnika, nov priliv sredstava od prodaje zemljišta, ali i nesmetani nastavak velikih infrastrukturnih projekata.

Na današnjoj sednici usvojen je i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji grada, kojim su definisane potencijalne kritične tačke, utvrdjene preventivne, kao i mere kojima se deluje u vanrednim situacijama.

Na sednici je potvrdjen izbor Ljiljane Stanković za direktorku Centra ''Kneginja Ljubica'', a odbornici su se saglasili i sa predlogom koalicije SPS-PUPS- Jedinstvena Srbija da Miroljub Novaković bude novi direktor Sportskog centra ''Mladost'', nakon što je zbog ostavke dužnosti razrešen Živorad Filipović.

Prvo redovno zasedanje bilo je i prilika da se formiraju stalna radna tela Skupštine grada.

U gradskom parlamentu došlo je i do promene broja odbornika koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koja umesto osamnaest sada ima šesnaest mandata.

Naime, predstvanici Nove Srbije, Vladan Vučićević i Irena Kojović, skupštinu su obavestili da će, nakon što su istupili iz stranke, od sada biti samostalni opozicioni odbornici.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.