Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Protesti u naselju Aerodrom
 
 

Protesti u naselju Aerodrom

protesti aerodromPreduzeće za izgradnju grada ponudilo je u zakup na 99 godina gradjevinsko zemljište u javnoj svojini na jedanaest lokacija u Kragujevcu. Tri lokacije se nalaze u naselju Aerodrom, zbog čega su stanovnici ovog dela grada sinoć održali protest, sa kojeg je poručeno da će se okupljati svakodnevno, sve dok gradska vlast ne odustane od gradnje stambenih zgrada na ovom prostoru.

Pored ove tri, još osam lokacija u gradu naći će se na javnom nadmetanju koje će biti održano 10. jula.

Oko 200 stanovnika zgrada u Svetogorskoj i ulici Vladimira Rolovića u naselju Aerodrom, protestvovali su sinoć zbog informacije o davanju u zakup parcele koja se nalazi u javnoj svojini, a locirana je izmedju zgrada u kojima žive.

Oni kažu da bi izgradnjom novih stambenih objekata bio narušen izgled naselja, a pojedini su zabrinuti i zbog ugrožavanja statike postojećih objekata, pa zato i traže od nadležnih da se na ovom zatravnjenom delu Aerodroma ništa ne gradi.

Organizaci odbor protesta Aerodromaca traži podršku odbornika iz ovog dela grada, kao i Saveta mesne zajednice, a najavljuju i svakodnevna jednočasovna okupljanja do obustavljanja izgradnje.

Većina okupljenih na sinoćnjem skupu tvrde da na ovoj lokaciji nikada nije bila predvidjena izgradnja bilo kakvih objekata, ali dokumenta govore drugačije.

Još 2000. godine uradjen je urbanistički projekat revitalizacije naselja Aerodrom, a revizijom iz 2003. je potvdjen, i na osnovu toga je izdata lokacijska dozvola.

Težnja stanovnika da imaju lepo uredjen životni prostor, pun zelenila i parkova, potpuno je legitimna i logična.

Ono što ostavlja nedoumicu je da li bi reakcija stanovnika Aerodroma bila ista i da je u pitanju parcela u privatnom ili je njihov protest rezervisan samo za zemljište u javnom vlasništvu, koje se u našim krajevima doživljava kao svačije i ničije, bez obzira na masu zakona kojima se definiše titular.

Izvor: RTK

Komentari

 
+6 #1 Vladan 14-06-2012 16:13
Pozdrav za Kragujevac iz Banja Luke !!! Iste brige brinemo ali kada se borite za pravu stvar i kad znate da je to što činite za dobrobit budućih generacija onda istrajte u svojim namjerama i ne dajte da vas iko omete!!! Borba za svako drvo je borba za ljepšu budućnost !!!
Citiraj | Prijavi administratoru
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.