Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika PORODICA UBIJENE MANEKENKE: Zar sudije nemaju decu?
 
 

PORODICA UBIJENE MANEKENKE: Zar sudije nemaju decu?

- Šta treba da se dogodi u ovoj državi da neko ko je dokazano ubio bude i osuđen? - kaže sestra ubijene manekenke Tanja Červenko, posle odluke Apelacionog suda da poništi presudu ubici Darijanu Musiću.

Porodica ubijene manekeneke Vladislave Červenko ogorčena je na pravosuđe zbog ukidanja presude Darijanu Musiću, osumnjičenom za ubistvo novosadske manekenke.

Ranije danas, Apelacioni sud u Novom Sadu je usvojio žalbe branilaca, nakon čega je Musiću ukinuta presuda Višeg suda u Novom Sadu  na 35 godina zatvora. Do novog suđenja, Musić će biti u pritvoru.

Sestra ubijene Vladislave, Tanja Červenko kaže da je njena porodica ogorčena zbog ovakvog poteza našeg pravosuđa, ali da neće odustati. Kako kaže, već sutra biće organizovan protest ispred Apelacionog suda.

- Ova gnusna vest u meni je izazvala isti osećaj kao kada su mi javili da mi je sestra ubijena. Šta treba da se dogodi u ovoj državi da neko za koga je dokazano da je ubio bude osuđen? Zar te sudije nemaju svoju decu? Sad treba da budemo na pola metra od tog monstruma i da ne smemo ništa da mu kažemo? – povređeno i besno govori Tanja za Telegraf.

- Moja sestra je umrla u najvećim mukama. On je nju ubio od batina. Nakon toga je rekao da će se ubiti. Ali on voli slobodu. Kako ga nije sramota da se uopšte brani i da traži slobodu nakon što ju je krvnički ubio? – nastavlja Tanja.

Otac ubijene Vladislave Edmund Červenko  kaže da će tužiti vrh države Strazburu zbog odnosa prema nacionalnim manjinama, zbog maltretiranja i zlostavljanja nacionalnih manjina. Ogorčen na ovakvu presudu Apelacionog suda kaže:

- Koliko bih ja dobio godina zatvora da ubijem dete nekog sudije ili tužioca? – pita se Edmund Červenko.

Na kraju našeg razgovora Tanja Červenko naglašava da “da ova porodica neće odustati od zahteva da se “monstrum” kazni najjačom kaznom koja postoji”.

Izvor:Telegraf.rs

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.