Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Ceca se nagodila sa Tužilaštvom
 
 

Ceca se nagodila sa Tužilaštvom

ceca527Svetlana Ražnatović priznala krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Ukoliko Viši sud usvoji nagodbu, Ražnatovićevoj neće biti suđeno, već će joj biti izrečena dogovorena kazna.

Folk pevačica Svetlana-Ceca Ražnatović nagodila se sa Višim tužilaštvom u Beogradu i priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.  Ražnatovićeva je sa Višim tužilaštvom u Beogradu zaključila sporazum o priznanju krivice, koji je predat Višem sudu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijama sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati da u toku izdržavanja kazne nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane-Cece Ražnatović zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević.

Posle podizanja optužnice, Više tužilaštvo je naložilo sprovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda.

Sestre se terete da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara).

Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.