Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Internacionalni koncerti u najavi Udruženja žena u muzici
 
 

Internacionalni koncerti u najavi Udruženja žena u muzici

Uredništvo portala KragujevacOnline.rs imalo je čast da razgovara sa predsednicom Udruženja “Žene u Muzici” Oliverom Vojnom Nešić. Udruženje je iz Kragujevca, ali svoj domet ima na globalnoj sceni i ostvaruje značajne rezultate. Tom prilikom smo saznali za najavljeni Internacionalni koncert u maju 2020. godine u Beogradu, a tim povodom je objavljen konkurs sa informacijama na Međunarodnom konceptu. U nastavku saznaćete više o samom udruženju i predsednici Olivera Vojna Nešić.

 

Udruženje “Žene u Muzici” Kragujevac, osnovano 17. juna 2003.g., koje je član Počasnog komiteta Fondacije Adkins Chiti: DONNE IN MUSICA, Fiuggi- Roma iz Italije, koja je Član Internacionalnog Saveta za Muziku, UNESKO, fondacije koja uključuje 116 organizacija ove vrste iz celog sveta, čije su aktivnosti bazirane na dokumentu UNESKO– a pod nazivom: “Pravo umetnika i Konačni dokument“, prihvaćen u Stokholmu 1998. g. na Svetskoj multivladinoj konferenciji o kulturnoj politici za razvoj, sa osnovnim ciljem afirmacija muzike žena- kompozitora, na osnovu dokumenta Deklaracija Udruženja “Žene u Muzici” Kragujevac, septembar 2003. g., koje je učesnik projekata Fondacije i UNESKO-a: Education and Culture DG Culture Programme, i Women In Music Uniting Strategies for Talent (WIMUST), podržanih od Evropskog Parlamenta u Briselu od 2000.g., proglašava donatorski: XI FESTIVAL ŽENE u MUZICI kroz:

XI Internacionalno takmičenje “DONNE IN MUSICA 2014” za discipline: Klarinet (A), Kamerna muzika (B), Klavir (C), Kompozicija (D).

LUX ARTIS KONCERTI: mladih izvođača u projektu Mladi za pravdu i mir i muzičkih umetnika

WIMIS – ŽENE u MUZICI INTERNACIONALNI SIMPOZIJUM (WIMIS – WOMEN IN MUSIC INTERNATIONAL SYMPOSIUM).

Olivera Vojna Nešić, predsednik Vojna Nešić (Sarajevo, 6. oktobar 1947.) je srpska kompozitorka, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Zvečanu i predsednik udruženja Žene u muzici, ogranka međunarodnog udruženja Donne in musica. Obrazovanje Vojna Nešić je diplomirala kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Enrika Josifa (1983) i specijalizovala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Vojina Komadine (1991).

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži