Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka "NA KRILIMA ORLA" PREKO JAGODINE DO VRHA TABELE
 
 

"NA KRILIMA ORLA" PREKO JAGODINE DO VRHA TABELE

Košarkaši Radničkog 1950 nastavljaju da "gaze" svoje protivnike u II ligi Srbije. U kragujevačkoj hali "Jezero" savladali Jagodinu rezultatom 92:84 (20:27,18:17,29:22,25:18).

 

Bila je to još jedna uzbudljiva košarkaška predstava u Kragujevcu pred 500 gledalaca, i pobeda naše ekipe,koja se uprkos besparici i činjenici da od jula nije primila ni dinara, herojski bori i pobedjuje svoje rivale u ovom rangu takmičenja. Nije večeras počelo kako su priželjkivali naši momci i njihovi navijači. Nezgodna ekipa Jagodine nametnula je svoj stil igre i potpuno zbunila kragujevčane. Plej Krivokapić odlično je saradjivao sa gorostasnim 218 centimetara visokim Demčešenom,i gosti su bili u konstantnom vodjstvu. Nijedna ekipa ove sezone nije "ubacila crvenima" dvasedesetsedam poena za četvrtinu. Jedina svetla tačka u tim trenucima u redovima Radničkog 1950 bio je prodorni i atraktivni jagodinac na "privremenom radu" u Kragujevcu Nikola Kostić. Nije funkcionisao skok,posebno u odbrani i primljeno je previše lakih poena.Na prvi odmor otišlo se vodjstvom jagodinaca 20:27.

U drugoj cetvrtini vidjena je gotovo istovetna slika.Jagodinci se"šetaju"kroz odbranu kragujevčana i niko ne moze da zaustavi ogromnog Demčešena. Dok je šut potpuno izneverio kragujevčane, jagodinci su bili vrlo precizni. Da nevolja ne ide sama,nadovezalo se i nekoliko diskutabilnih odluka sudijske trojke iz Niša. U jednom trenutku gosti ostvaruju najveću prednost 25:40 i malo ko je u dvorani verovao da su naši momci u stanju sa se "vrate"u ovu utakmicu, osim nas koji smo dušom i srcem uz ove momke. Nekako su kragujevčani uz pomoć Filipa Popovića uspeli da smanje prednost gostiju na razumnu meru koja je davala kakvu-takvu nadu u drugom poluvremenu.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 38:44 u korist jagodinaca. Imao je strateg domaćih Igor Todorović šta da kaže svojim učenicima u poluvremenu. Kao po običaju to je urodilo plodom,jer niko nema karakter kao naši junaci. U treću četvrtinu ušli su rešeni da ostave"srce na terenu". Recept za preokret bio je zaustaviti tandem Krivokapić-Demčešen.Tu su ključnu ulogu odigrali kapiten Drašković i Nedeljković,koji je odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone. Razigrao se i Filip Lalović odbrana je dala rezultat pa je proradio i šut. Raspucali su se Nedeljković i Lalović, trojke su "sevale"sa svih strana.U poslednjoj sekundi,desio se nevidjen , možda i najlepši potez dosadašnjeg dela sezone. Čovek koji se nikada ne predaje,kapiten Marko Drašković, presekao je jednu loptu, i na volšeban način, kada je ona odlazila u aut,bacio se za njom i poluhorogom postigao trojku, koja podigla na noge publiku u hali "Jezero"i najavio preokret za vodjstvo na kraju treće četvrtine 67:66.

U poslednjoj četvrtini zaigrali su naši momci kao u dosadašnjem toku sezone.Šuteri kakve nema nijedan tim u ligi,a to su Lalović i Nedeljković,deprimirali su svojom preciznošću vec umorne jagodince.Posebno je Nedeljković "stegao" gorostasnog Demčešena, iako tridesetak santimetara niži,odigrao je nad njim fantastičnu odbranu. Kostić, Drašković i Tripković su prolazili lako pored jagodinaca, a Stojanović, iako ponovo nije bio šuterski raspoložen,prodorima je ostavljao goste bez daha. Rutinski su naši momci priveli utakmicu kraju,i pokazali da izrastaju u jednog od najozbiljnijih kandidata za ulazak u košarkašku ligu Srbije. Slavlje je moglo da počne i ostvarena je još jedna veličanstvena pobeda rezultatom 92:84. Ako smemo da primetimo, stručni tandem "crvenih "Todorović-Savić može da zabrine igra u prvom poluvremenu koja bi u duelu sa ozbiljnijom ekipom od večerašnjeg protivnika, bila surovo kažnjena. Raduje taj nesalomivi karakter naših"orlova"koji se nikada ne predaju i imaju taj pobednički mentalitet. Apelujemo na lokalnu samoupravu da nadje sredstva i ispuni dogovoreno, da bi ova divna sportska priča imala svoj trijumfalan epilog. U sledećem kolu KK Radnički 1950 gostuje u Smederevskoj Palanci,i to je još jedna prilika za novu pobedu, a vaš reporter će biti na licu mesta,i preko FB vas izveštavati.

HALA SC "JEZERO" U KRAGUJEVCU

GLEDALACA: 500

SUDIJE: NEDELJKOVIĆ, LJUBIĆ I STOŠIĆ (SVI IZ NIŠA)

KK RADNIČKI 1950: KOSTIĆ 23, LALOVIĆ 13, DJURDJEVIĆ, LAKIĆEVIĆ, NEDELJKOVIĆ 17, TRIPKOVIĆ 5, STOJANOVIĆ 14, POPOVIĆ 8, J.TANASIJEVIĆ, BELOICA 2, DRAŠKOVIĆ (KAP.) 7, N.TANASIJEVIĆ 3. TRENER: IGOR TODOROVIĆ .

KK JAGODINA: RADULOVIĆ 17, MILOŠEVIĆ, VUJIČIĆ (KAP.) 14, RISTIĆ, KRIVOKAPIĆ 17, DJURDJEVIĆ, BOGDANOVIĆ 3, MILENKOVIĆ, VUKOSAVLJEVIĆ 11, DEMČEŠEN 22.

This content has been locked. You can no longer post any comment.