Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Kragujevac opet na vaterpolo mapi Srbije
 
 

Kragujevac opet na vaterpolo mapi Srbije

Radnički počinje učešće u Superligi, a direktor Jugoslav Vasović ističe zadovoljstvo svih u klubu. Takođe, potpuno otvoreno govori i o stanju u Vaterpolo savezu Srbije. Super liga Srbije u vaterpolu počinje ove srede, a jedno dobro poznato ime ponovo se vratilo u najviši rang.

 

Vaterpolisti Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički preskočili su četiri nivoa takmičenja u poslednje dve godine i finansijski stabilizovan i ambiociozan klub utakmicom protiv Partizana na svom bazenu (20.45) otvara novo poglavlje. Direktor Radničkog i bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslav Vasović, ponosan dočekuje početak učešća izrazito mladog tima (prosek od 18,5 godine) u Superligi.

"Naš cilj ove sezone bio je da obezbedimo opstanak u prvoligaškom društvu, jer smo svesno selektirali izuzetno mlad, ali veoma perspketivan tim. Međutim, već posle nekoliko uvodnih utakmica uvideli smo da imamo kvalitet i da možemo da ostvarimo zapažen rezultat. Dobar stručni rad trenera Uroša Stevanovića, njegovog pomoćnika Tihomira Nikolića i celokupnog stručnog štaba, omogućio je tim momcima da dosta napreduju i to je ono što nas raduje podjednako kao i plasman u Super ligu".

Parovi 1. kola Superlige: Radnički - Partizan, Vojvodina - Valjevo, Crvena zvezda - Nais, Zemun Bosal - Šabac.

Radnički je u Superligu ušao ostvarivši devet pobeda i uz samo jedan doživljeni poraz.

"Ideja kojom se rukovodimo je da kvalitetan stručan rad treba da bude osnov svega. Želimo da razvijamo igrače iz sopstvenih redova, da iz naših mlađih kategorija biramo one najtalentovanije za prvi tim i da sa njihovim napretkom ujedno rezultatski napreduje i klub".

foto: Online arhiva

This content has been locked. You can no longer post any comment.