Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Veprovi srušili šampiona Rusije
 
 

SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Veprovi srušili šampiona Rusije

U drugom kolu CEFL lige, jedini srpski predstavnici, Kragujevac Wild Boarsi, savladali su šampione Rusije, Moscow Patriotse, na svom terenu, rezultatom 34:20, zadržavši na taj način šanse da se i ove godine nađu u finalu. Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi, pred oko 1.000 gledalaca na stadionu „Sušica“, kragujevačkom hramu američkog fudbala, gde su Veprovi igrali posle sedam godina pauze.

 

Napad Veprova je i na ovoj utakmici protekao u ritmu najboljeg srpskog hvatača, Strahinje Stepovića, i Amerikanaca, Daltona Olivera i Džošue Kezade, koji su postigli sve tačdaunove na meču. Sa druge strane, odbrana Kragujevčana podigla je nivo igre i konačno počela da liči na onu prošlogodišnju, jednu od najboljih u istoriji srpskih timova. Oliver je bacio četiri pasa za tačdaun, od čega čak tri ka Stepoviću i jedan ka Kezadi koji je dodao i jedan trčanjem, kojim je i otvorio utakmicu (7:0). Moskovljani su u drugoj četvrtini izjednačili snikom kvoterbeka Igora Černolutskog, zvanično najboljeg ruskog igrača, ali je odmah usledio odgovor dalekometnim pasom Olivera ka Stepoviću – 14:7.

Rusi su se vratili u igru kratkim trčanjem Denisa Strokova, ali se Kezada pobrinuo da domaći odu na odmor sa vođstvom – 21:14. FOTO: PROMO U drugom poluvremenu Oliver je još dva puta sa end zonom spojio Stepovića, otklonivši sve dileme oko pobednika, a u međuvremenu je nadu Patriotama vratio Černolutski, još jednim snikom. Ovom utakmicom Divlji veprovi su završili ligaški deo takmičenja, sa pobedom i porazom, i sada čekaju povoljne vesti iz Moskve, gde se 12. maja sastaju Patriotsi i turski Koč Ramsi.

Turci imaju sve u svojim rukama i u slučaju trijumfa igraće u finalu, dok je Rusima neophodna pobeda sa više od 22 poena razlike. Kragujevčani bi se i ove godine u CEFL Bowl-u našli u slučaju pobede Moskovljana manjom od 22 razlike.

Kragujevac Wild Boars – Moscow Patriots 34:20 (7:0, 14:14, 7:0, 6:6) Stadion: FK Sušica. Gledalaca: 1.000. Kretanje rezultata: 7:0 Džošua Kezada trčanje 3 jarda, Matija Almaši PAT 7:7 Igor Černolutski trčanje 1 jard, Nikolaj Golovač PAT 14:7 Dalton Oliver pas 53 jarda ka Strahinji Stepoviću, Almaši PAT 14:14 Denis Strokov trčanje 1 jard, Golovač PAT 21:14 Oliver pas 5 jardi ka Kezadi, Almaši PAT 28:14 Oliver pas 35 jardi ka Stepoviću, Almaši PAT 28:20 Černolutski trčanje 1 jard, neuspešno za dva 34:20 Oliver pas 55 jardi ka Stepoviću, izblokiran PAT.

This content has been locked. You can no longer post any comment.