Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Tenis Novak počinje pohod na 1. mesto
 
 

Novak počinje pohod na 1. mesto

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković u utorak uveče počinje nastup na Mastersu u Parizu, na kome će pokušati da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Ðoković će u drugom kolu poslednjeg Mastersa sezone igrati protiv malo poznatog Pjer-Uga Erbera, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Benoa Pera sa dva puta po 6:2.

Meč Ðokovića i Erbera poslednji je u večernjem programu na Centralnom terenu, i neće početi pre 20 časova i 30 minuta.

Novak će ponovo biti najbolji teniser sveta ukoliko osvoji titulu u glavnom gradu Francuske, a Nadal ispadne pre finala. Ako Španac bude najbolji u Parizu, godinu će završiti na prvom mestu, a ima priliku da dođe i do rekordnog šestog turnira iz serije 1000 u sezoni.

Srpski teniser ima veoma težak žreb, a ukoliko prode Pera, čeka ga duel sa boljim iz meča Izner – Nieminen/Pržežni.

Ðoković se do sada nije sastajao sa Francuzem, koji trenutno zauzima 189. mesto na svetu, a u glavin žreb je ušao kroz kvalifikacije gde je pobedio De Šepera, Sebaljosa i Hajder-Maurera.

Masters u Parizu već godinama predstavlja turnir na kome se vidaju najveća iznenađenja, jer se održava u nedelji pre završnog Mastersa u Londonu.

Titulu brani Španac David Ferer, koji je u finalu prošle godine savladao Jeržija Janoviča.

Ðoković je pre turnira izjavio da je zadovoljan 2013. godinom, a Nadal je rekao da mu je važnije zdravlje od broja jedan. Žo Vilfred Conga u Pariz dolazi sa dvojicom novih trenera, dok se Marin Čilić pobedom vratio posle četiri meseca suspenzije.

 

IZVOR: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.