Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije
 
 

Investicije

Kupovina nekretnine u Kragujevcu: Padaju li cene ili raste rizik?

Analizirajući poslednje trendove u ceni stambenih kvadrata, postavlja se pitanje da li je pametno ulagati u nekretnine u Kragujevcu, ali i drugim gradovima u Srbiji, ili to predstavlja određeni rizik?

Rastuća popularnost kupovine nekretnina u manjim gradovima

Poslednjih nekoliko godina sve je popularnija kupovina nekretnina u manjim mestima. Jedan od glavnih razloga sve veće popularnosti kupovine nekretnina u manjim gradovima je poboljšanje kvaliteta života. Mnogi se odlučuju za kupovinu nekretnine u manjem gradu zbog lepote, mira i prirodnog okruženja. Manji gradovi nude tiši i opušteniji život u prirodi, bez buke, gužve i zagađenja. Pored toga, cene nekretnina u manjim mestima su obično niže nego u većim gradovima, što ih čini atraktivnim za kupovinu.

Kada štednja donosi neočekivanu korist?

Štednja predstavlja ostavljanje dela sredstava za neke buduće troškove i ulaganja. Mnogi planovi propadnu jer se dogodi da nam nedostaju sredstva za njihovu realizaciju. Tada su krediti jedini način dobijanja dodatnih sredstava, ali su to i skupe i lošije varijante i kao takve čine poslednju soluciju.

foto: pexels

Investicije

Kroz grinfild investicije Kragujevac se uvrstio među osam gradova u Srbiji koji su privukli najviše stranih investitora, a u gradski budžet se, od iznajmljivanja lokacija stranim i domaćim kompanijama na 99 godina, slilo oko 20 miliona evra.

Nova industrijska zona „Servis 2”, pored budućeg autoputa prema Batočini, postala je veoma atraktivna prvenstveno za strane investitore.

Prema rečima glavnog gradskog stručnjaka za gradske resurse Nebojše Vasiljevića u toj zoni su dve slovenačke kompanije, Tuš i Merkur, unajmile lokacije od četiri i 3,6 hektara za gradnju hipermarketa. Za zakup ove dve lokacije plaćeno je 3,4 miliona evra. Ta dva objekta, koja će imati oko 40.000 kvadrata, u fazi su izrade detaljnog plana regulacije.

Zašto investirati u Kragujevac

10 razloga zašto investirati u Kragujevac

1. KRAGUJEVAC - REGIONALNI CENTAR

Centralni deo jugoistočne Evrope sa jedinstvenim tržištem od 69 miliona stanovnika
Mreža 30 poslovnih banaka sa filijalama
Univerzitetski centar
Razvijena putna i železnička infrastuktura i otvoren pristup za snabdevanje gasom, električnom energijom, toplotnom energijom, telekomunikacionim vezama i vodom sa sistemom prečišćavanja otpadnih voda
Trgovinski sistem sa distributivnim lancima
Agencije, udruženja, asocijacije za podršku i razvoj preduzetništva
Ljudski resursi