Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda
 
 

Privreda

Promocija Godine preduzetništva 2016

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja danas je održala Promociju Godine preduzetništva 2016 u prostorijama Biznis inovacionog centra u Kragujevcu.
2016godinapreduyetnistva.jpg - 49.03 Kb

Teško do rešenja za niskogradnju

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić razgovarao je juče sa radnicima JKP „Niskogradnja“, koji su protestovali ispred zgrade Skupštine grada, tražeći rešavanje statusa tog preduzeća Preduzeće se bavi održavanjem ulica, delatnošću koja je potrebna gradu, ali je problem što je prethodna vlast te poslove ustupila „Gradskoj čistoći“ i na taj način uništila „Niskogradnju“, rekao je Nikolić.

Prezentacija o izmenama i dopunama zakona o radu

U cilju predstavljanja novih zakonskih rešenja iz oblasti radnih odnosa i njihove pravilne primene u praksi, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja i Regionalnom privrednom komorom Kragujevac, organizuje prezentaciju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.

Predrag Lučić V.D. Predsednik regionalne privredne komore Kragujevac

Na osnovu jednoglasne odluke na VIII sednici Skupštine Regionalne privredne komore Kragujevac, Predrag Lučić, dipl. inž. maš., je stupio na dužnost v.d. predsednika Regionalne privredne komore Kragujevac dana 3.09.2014.

Radnici FAS-a očekuju novi model

Nakon četvoronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora, u kompaniji Fijat automobili Srbija juče je nastavljena proizvodnja automobila „ fijat 500L“. U FAS-u se juče radilo samo u jednoj, prvoj smeni, dok će već od danas proizvodnja u toj kompaniji opet biti organizovana u tri smene. Iz proizvodnih pogona od danas će ponovo dnevno izlaziti oko 600 gotovih automobila svih verzija modela.

 

Najava novog protesta bivših radnika „Zastave“

Nekadašnji radnici „Zastave“, prekosutra (sreda, 5. februar, 12,00) organizovaće protest ispred Skupštine grada Kragujevca, najavljuje Savez samostalnih sindikata Kragujevca.

Pireus ne da Kostiću celu AIK banku

Novi Sad -- Iako su mediji najavili da će vlasnik MK grupe Miodrag Kostić preuzeti AIK banku, Pireus grupacija nije spremna da se odrekne svog udela, piše "Dnevnik".

Slovenačke firme žele saradnju sa FAS-om

fiat logoSlovenačka autoindustrija želi da bude prisutnija na evropskom tržištu automobila, pa nudi saradnju i drugim velikim proizvođačima, među kojima i “Fijatu”.

Na protest otputovalo oko 1.300 radnika

Oko 1.300 radnika iz Kragujevca, Topole i Knića krenulo je za Beograd gde će danas biti održan protest zaposlenih u preduzećima u restrukturisanju.

Autobusima na protest u Beograd

Gradski odbor Samostalnog sindikata metalaca u petak (24. januar) organizuje odlazak radnika na protest pred zgradama Vlade i Narodne skupštine u Beogradu.

Strana 1 od 13