Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja
 
 

Putovanja

Glavni gradovi Evrope koje morate posetiti

Evropske prestonice, turističke destinacije koje kriju mnogo tajni. Gradovi nastali na tlu nekadašnjih antičkih civilizacija, građanskih i umetničkih revolucija. Bili su dom brojnim vladarima, raznim političkim upravama i poprište ratnih i sukoba ideala, ideja i vrednosti.

Kako putovati jeftino - nekoliko trikova za jeftinije letovanje

Da li sanjate o letovanju, ali vam finansijska situacija stoji na putu? Ne brinite, postoji mnogo načina da putujete jeftino i uživate u zasluženom odmoru. U nastavku teksta ćemo vam predstaviti nekoliko saveta kako da otputujete na letovanje što je jeftinije moguće.

Iz centralne Srbije treba posetiti ove planine

Centralna Srbija je najšumovitija regija naše zemlje, zbog čega je čitavo ovo područje nazvano Šumadija. Šumadijski kraj je za mnoge njegove stanovnike i radoznale putnike najlepši region u Srbiji.
Od kulturno-istorijskih spomenika, preko atraktivnih sadržaja, do izvanrednih planinskih centara, Šumadija ima da ponudi za svakoga po nešto. Za ljubitelje boravka na visini, ovom prilikom izdvajamo planine koje iz ove regije možete obići.

Putovanje izvan okvira: Najinteresantniji načini da obiđete svetske destinacije

Turistička putovanja su oduvek bila jedan od najuzbudljivijih načina da se ljudi upoznaju sa ostatkom sveta. Međutim, za ljude avanturističkog duha, obična letovanja i kratke turističke ture sa vodičima često nisu dovoljno dobra opcija. Oni tragaju za nečim uzbudljivijim. Traže putovanja koja su izvan okvira i koja im omogućavaju da dožive svet na jedan drugačiji način.

4 razloga zbog kojih morate da posetite Budimpeštu

Budimpešta je prelep grad na Dunavu i jedna je od čestih odredišta za srpske turiste. Mnogi se odlučuju da upravo tamo provedu vikend putovanje, Novu godinu ili prvomajske praznike. U nastavku teksta pročitajte šta je to što krasi ovaj divan grad i zbog čega biste morali da ga posetite.

Zašto je Herceg Novi odličan izbor za kupovinu nekretnine na primorju?

“Herceg Novi je grad večitog zelenila, sunca i brojnih skalinada”, napisao je naš nobelovac Ivo Andrić u svom romanu “Znakovi pored puta”.

Putujte jeftino po Srbiji - Predlažemo destinacije sa najpovoljnijim smeštajem

Turistička ponuda Srbije iz sezone u sezonu je sve bolja. Brojne destinacije u Srbiji će turistima osim prirodnih lepota i atrakcija pružiti i izuzetno niske i pristupačne cene, što će dodatno privući mnoge da putuju po našoj zemlji. U nastavku teksta nudimo vam nekoliko destinacija koje će vam pružiti ubedljivo najpovoljniji smeštaj.

5 razloga da isprobate rafting što pre!

Svakodnevnica današnjeg modernog čoveka je puna rokova, obaveza, a samim tim i stresnih situacija, stoga težimo da svaki slobodan trenutak iskoristimo za opuštanje ili određeni hobi koji nam pričinjava zadovoljstvo. Bliži nam se sezona kada češće boravimo u prirodi, a jedna od popularnijih ootdoor aktivnosti u poslednje vreme definitivno jeste rafting. Zbog svoje atraktivnosti i pristupačnosti pobrao je simpatije mnogih i postao jedan od sjajnih načina da se zabavite sa porodicom, prijateljima, ali i kolegama.

PUTOVANJA ZA SVAKI BUDŽET KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

Kada ste poslednji put putovali radi vlastitog zadovoljstva? Poslovna putovanja su druga stvar – niko vas ne pita da li želite da idete ili ne, ili da li vam se destinacija na koju putujete dopada. Ne, govorimo o pakovanju osnovnih stvari, laptopu koji ostaje kod kuće i nalaženju vremena za sebe, pa taman bilo u trajanju od dva-tri dana (naravno, što duže to bolje, ali ostanimo realni – ne postoji uvek mogućnost za duga putovanja).

10 najboljih plaža u Evropi

Sajt TripAdvisor objavio je listu najboljih plaža u Evropi.

Strana 1 od 3