Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih
 
 

Grad mladih

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimazija Srbije se bliže.

Spektakl u Kragujevcu – stiže Veliki Green Nights Out Party!

Jedinstvena zabava o kojoj se priča, za koju ulaznice ne mogu da se kupe – velika Green Nights Out žurka sada stiže u Kragujevac. Brend Jameson, najpopularniji irski viski na svetu, organizuje svoju čuvenu veliku zelenu žurku i imamo zadovoljstvo da vas pozovemo da nam se pridružite i to tako što ćemo deliti 2×2 karte (potrebno je poslati podatke na kontakt sa šifrom “Veliki Green“ i možete osvojiti ulaznice kada bude izvlačenje dan pre održavanja događaja):

Udžbenici ili digitalni materijali: šta preferiraju tinejdžeri?

Tinejdžeri su danas duboko vezani za internet tehnologije i upotrebu pametnih telefona, tableta i računara. Korišćenje društvenih mreža i konzumiranje digitalnih sadržaja neizostavan su deo njihovog odrastanja i njihove svakodnevice. Zbog tolike popularnosti među mladima, ali i iz brojnih praktičnih razloga, u procesu obrazovanja je sve zastupljenije prilagođavanje i prihvatanje novih tehnologija. Sve je više digitalnog materijala koji se koristi u školama i na fakultetima.

 

Otvorene prijave za Studentsku letnju stručnu praksu

Univerzitet u Kragujevcu i ove godine organizuje Studentsku letnju stručnu praksu, u želji da studentima omogući da tokom letnjih meseci stiču praktična iskustva i znanja stečena na fakultetu primene u praksi.

25. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije

Održavanje 25. Pozorišnih Susreta Učenika Gimnazija Srbije planirano je kao nacionalna kulturna manifestacija. Pozorišni Susreti su takmičenje republičkog nivoa dramskih sekcija gimnazija Srbije koje se održava od 1996. godine u Kragujevcu pod pokroviteljstvom UNESKA, Grada Kragujevca i Prve kragujevačke gimnazije.

Mladi u Srbiji: Kako postati samostalan i nezavisan

Osamostaljivanje među mladima na našem podneblju predstavlja proces koji je, čini se, zahtevniji i duži no u zapadnim zemljama, što je posledica više od jednog faktora. Počev od patrijarhalnog vaspitanja i uspostavljenog sistema nasleđivanja roditeljskog imanja, te samim time i života u zajednici kao očekivanog izbora u mnogim porodicama, pa do finansijskog momenta, postoji mnogo činilaca koji utiču na odlaganje osamostaljivanja među mladima kod nas. Upliv različitih kultura u našu svakodnevicu putem popularnih medija i formiranje jednog modernijeg dominantnog stila života i načina razmišljanja dovodi do toga da naši mladi danas češće i ranije čine korake ka osamostaljenju no što je to bio slučaj pre nekoliko decenija. U tekstu koji sledi ćemo se pozabaviti upravo osnovnim koracima koji vode ka osamostaljivanju i nezavisnosti u materijalnom i uopšte egzistencijalnom smislu.

Kako da se razvijate i ostvarite svoje ciljeve?

U današnjem vremenu jako je teško napraviti balans između privatnog i poslovnog života. Veliki broj ljudi radi nekoliko poslova, pa je onda još jasnije koliko je teško uspostaviti ravnotežu između svih obaveza u danu. Da bismo povećali produktivnost i ostvarili sve što smo zamislili, potrebno je odvojiti vreme koje ćemo iskoristiti za lični razvoj. Lepo je kada dosta ulažemo u svoj izgled, treniramo i pazimo na ishranu. Ali, isto tako je bitno čime hranimo um. Jer telo i um zajedno čine celinu.

Zaposlenje posle završenog fakulteta

Nakon završenih studija i stečene diplome formalnog obrazovanja, pred mladima se ukazuje nova paleta izazova i ulazak u svet u kojem bi svoja znanja trebalo da pokažu u praksi. Pored toga što je sprovođenje teorijskih znanja u praksi već samo po sebi dovoljno zahtevan i izazovan zadatak, mladi u Srbiji se neretko veoma dugo bore da dobiju priliku da pokažu ono što znaju i nauče da to primenjuju prilikom rešavanja konkretnih radnih zadataka. Pronalazak posla, dakle, predstavlja zadatak za sebe i zahteva posvećenost i poznavanje tržišta na koje se uključujemo, istrajnost i strpljenje.

Dragoslav Vasiljević, student Filološko-umetničkog fakulteta, pobednik Svetskog kupa za harmoniku

Imamo čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je Dragoslav Vasiljević, student treće godine FILUM-a, sa studijske grupe Harmonika i Odseka za muzičku umetnost, iz klase redovnog profesora Predraga Kostovića, novi pobednik Svetskog kupa za harmoniku!

Dodela sertifikata o završenom kursu engleskog jezika i Potvrda o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi na Univerzitetu u Kragujevcu

U sredu, 5. oktobra 2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu održaće se 2 događaja kojima će biti obeležen završetak programa koji su realizovani tokom akademske 2021/22. godine:

Strana 1 od 2