Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih 26. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije
 
 

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimazija Srbije se bliže.

 

Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije su manifestacija koja se održava u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od 1996. godine. Glavni pomoćnici u organizaciji su učeničke organizacije Prve kragujevačke gimnazije, „Sopče“ i „Đački parlament“, u saradnji sa Prvom kragujevačkom gimnazijom, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gradom Kragujevcom. Ove godine održaće se 26. Pozorišni Susreti pod sloganom “Vesti, vesti! Stižu Susreti 26!” Datumi održavanja su 8, 9, 12. i 14. april 2024. godine u Pozorištu za decu i mlade Kragujevac. Cena karte iznosiće simboličnih 100 dinara.

U sklopu učeničkih organizacija nalaze se i timovi volontera, kojima su tokom Susreta dobrodošli da se pridruže i svi djaci Prve kragujevačke gimnazije. Volonteri nakon predstava imaju zadatak da dokumentuju izjave glumaca i publike.
Imaju priliku da upoznaju glumce i kroz razgovor saznahu njihove utiske o ulozi, samoj predstavi i njenoj priremi. Takođe razgocaraju sa publikom koja daje svojd komentare o izvedenoj predstavi. Grupe učenika širom Srbije dolaze u Kragujevac, gde se medjusobno takmiče u izvodjenju dramskih komada po slobodnom izboru. Glavni cilj manifestacije je podsticanje moralnih vrednosti kulture, kako vršnjacima, tako i profesorima i ostalim sugradjanima, kao i sklapanje prijateljstava izmedju članova dramskih sekcija i učenickih organizacija.

Ovogodišnji žiri su: Jelena Stojanović Patrnogić, Nevena Kočović, Marko Dordevic, a selektor predstava za PSUGS je Miroslav Petrović.