Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Koncert Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković
 
 

Koncert Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković

U nedelju, 25. novembara u Knjaževsko-srpskom teataru od 19 časova Tradicija u pokretu- koncert Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković.

 

„Lepota je u opštem utisku igre, u kolektivnom igranju, u utapanju svakoga pojedinca u opštu harmoniju, u kolu koje čas blago treperi, talasa se i povija uzdržano i dostojanstveno, ili se zahukće u silnom zamahu i neodoljivom ritmu, koji nosi i, čini se, ruši sve pred sobom.“

Olga Skovran Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“, kao višedecenijski čuvar tradicionalnog i kulturnog nasleđa naše zemlje, stvorio je i sačuvao bogat fond narodnih igara i pesama, a mnoge od njih biće predstavljene kragujevačkoj publici na predstojećem koncertu. Nosioci koncertnog programa biće izvođački ansambli – Prvi i Drugi, a uz pratnju Narodnog orkestra „Svetozar Marković“.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži