Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Promocija značajne knjige iz istorije razvoja Liceja
 
 

Promocija značajne knjige iz istorije razvoja Liceja

U svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u utorak 15. juna 2021. u 19 sati, promovisaće se značajna knjiga iz istorije razvoja Liceja, čiji je autor dr Dušan Marković (1936-1996), a izdavači su: Univerzitet u Kragujevcu, PMF i Pravni fakultet.

Rukopis pod nazivom „Profesori i slušatelji Liceuma Knjažestva srbskog u Kragujevcu“ dr Dušana Markovića Prine, hemičara, koji je radio na PMF-u u Kragujevcu, nastao je pre oko četiri decenije, a priređen je i objavljen u maju 2021. godine, u izdavanju Univerziteta u Kragujevcu, PMF-a i Pravnog fakulteta. Na promociji ove značajne knjige za istoriju univerzitetskog obrazovanja u Srbiji, kao i za zavičajnu istoriografiju, govoriće u ime izdavača: prof. dr Nenad Filipović, rektor, prof. dr Marija Stanić, dekan PMF-a i prof. dr Dragan Vujisić, dekan Pravnog fakulteta.

O sadržaju knjige će govoriti prof. dr Radoš Ljušić, istoričar, koji je svojevremeno recenzirao rukopis dr Dušana Markovića. U programu će učestvovati i akademik Ivan Gutman, koji će evocirati sećanja na autora, svog kolegu i jednog od najboljih prijatelja, kao i Nemanja Marković, student Pravnog fakulteta i rođak pok. autora, koji je zaslužan za pronalaženje zaturenog rukopisa.

Program će voditi Lela Vujošević, sekretar Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, koja je priredila knjigu za štampu i napisala predgovor.

U muzičkom delu programa učestvovaće studenti solo pevanja FILUM-a, u klasi prof. dr Vojislava Spasića.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži