Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda “Fiat 500″ sa 5 vrata ipak iz Poljske?
 
 

“Fiat 500″ sa 5 vrata ipak iz Poljske?

Iako su pojedini političari iz Srbije izrazili očekivanje da će se novi model “fiat-a” proizvoditi u kragujevačkoj fabrici, izgleda da će izbor pasti na Poljsku.

 

“Fiat” je još ranije najavio da će naslednik “punta” stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu “fiat”-a 500″ i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine. Italijanski proizvođač odlučio je da svoju buduću gamu praktično zasnuje na dva vozila – modelu 500 i pandi.

Nakon lansiranja tri modela iz porodice 500L, za 2014. planiran je krosover “fiat 500X”. Zatim bi trebalo da usledi i naslednik “punta”, koji bi zauzeo poziciju između modela 500 i 500L, a stilski bi se nadovezao na dizajn ova dva automobila.

“Fiat” još uvek nije zvanično potvrdio vest o modelu 500 sa 5 vrata, ali je šef dizajna te kompanije u razgovoru za “Auto Express” izjavio da se širenje porodice “500″ neće zaustaviti na krosoveru 500X.

Početkom decembra “fiat” grupacija najavila je da će u nove modele investirati 9 milijardi evra kao i da bi “fiat 500″ sa 5 vrata trebalo da se proizvodi u Poljskoj, a ne u Kragujevcu kako su se nadali srpski zvaničnici.

Na konačnu odluku, ipak, treba pričekati do aprila, kada se očekuju zvanične izjave o budućem poslovanju i investicijama “Fijata”.