Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Intervjuer Velaterapija i u Kragujevcu
 
 

Velaterapija i u Kragujevcu

U prijatnoj atmosferi razgovarao sam sa preduzetnicom Jadrankom Vidojević,koja je vlasnica i frizerka salona "Be Happy" koji pruža niz inovativnih usluga.Za sve znatiželjne otkrila nam je kako se dolazi do moderne frizura.

1. Sta je u trendu ovih dana u svetu muško-zenskih frizura?

Kako je uvek u trendu zdrava i negovana kosa,ove sezone je potpuni hit PLAMEN tj.VELATERAPIJA (šisanje svećom).Što se tiče frizura za muškarce,aktuelne su uredne i izdefinisane linije pri samom šisanju kao i modeliranju,akcenat je na zulofima i šiskama koje otkrivaju celo potpuno ili u što većoj meri.Šiške kod dama ove sezone su moderne , bez jasne definicije i mekih tekstura.

2. Recite nam više o brazilskom tretmanu-velaterapija,koji pruža vaš frizerski salon?

"VELATERAPIJA" je tehnika koja datira joj od početka 19-tog veka i koristila se još pre makaza .Popularna je po nazivu “BRAZILSKO ŠIŠANJE” jer je tamo i najzastupljenija ."VELATERAPIJA" što znači  “SVEĆA TERAPIJA” na Špansko-Portugalskom ,namenjena je apsolutno svim dužinama od 20cm,služi da otstrani ispucale krajeve od konačne dužine,kako bi se sačuvala srž dlake.”KERATIN”,plamenom se zatvara kutikula kora dlake ,ovakvim blokiranjem vazduha se ulazi u samu srž,izbegnuta je mogućnos cvetanja-cepanje kose od 6-12meseca. Aktuelni plamen je takodje zastupljen u “Be Happy” salonu i u vidi “EPILACIJE PLAMENOM”,suprotno od “VELATERAPIJE” koja je nega ,epilacijom otklanjamo malje sa lica i delova tela , dozvoljavajući da plamen prodre u samu srž,vremenom postižemo potpuni nestanak malja.Bez crvenila,zračenja laserom i iritacije.

3. Koje još tretmane pruža vaš frizerski salon?

Pored aktuelnih frizerskih usluga ,nadogradnje ,svećanih frizura ,korektivne šminke itd ....Salon pruža i usluge estetske medicine (ne operativne ). U saradnji sa vrhunskim stručnjacima iz ove oblasti.3D mezo niti,mezoterapija lica i tela,lipoliza hijaluronski fileri,mezoterapija protiv opadanja kose,PRP-tretman krvnom plazmom...

4. Sta mislite o svakodnevnoj upotrebi prese za kosu?

Svako prekomerno korisčenje prese i ako se podrazumeva,da same ploće moraju biti od keramike, vrhunskog kvaliteta zapravo ,može doći do oštećenja same dlake,Rizik je smanjen ukoliko se koriste termo sprejevi , koji služe da zaštite dlaku od prekomernog zagrevanja.

5. Zasto si odlicila da postaneš frizerka?

Jako rano sam pokazala interesovanje za ovaj poziv,moja je frizura od trećeg razreda osnovne izgledala drugaćije u odnosu na vršnjake.Nije mi bilo teško da se bavim frizurama,kako svojom ,tako i većinom svojih drugarica,kreativnost se godinama nadogradjivala , ideje radjale,dobijala sam podrške .Sve je uticalo da se potpuno pronadjem u ovom poslu ,uživam i radim ono sto volim

6. Kako je biti frizerka u Srbiji ovih dana?

Ako posmatramo sa ekonomske strane,može se reći da od angažovanja zavisi i prihod ,frizerske usluge su se proširile u odnosu na period od pre 20godina,kada sam ja počinjala, stvorila se mogućnost više zarade kroz usluge koje su u medjuvremenu novonastale, ako uzmemo u obzir da ima i znatno više salona, vraćamo se na početak da sve zavisi kakav je i koliko profesionalan pristup poslu .Trud se svakako isplati !

7. Tvoj najbolji savet za negu kose je....?

Savet koji bih istakla ,pravilno održavanje kose ,to podrazumeva: temeljno pranje skalpa i nanošenje maske ili balzama ,iskljucivo na krajeve.Potpuno NE korišćenje preparta koji sadrže silikon.Redovan odlazak kod frizera kao i savetovanje sa istim.Vaš frizer je dužan da vas edukuje.Ukoliko se odlucite za Velaterapiju, najisplativiju i dugotrajnu negu ,neka to bude “BE HAPPY” salon,jedin licencirani u gradu za “VELATERAPIJU”.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži