Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Intervjuer “Prepoznajte veliko dok je još malo”
 
 

“Prepoznajte veliko dok je još malo”

Predstavnici Marketing Koncept grupe iz Kragujevca posetili su PU „Nada Naumović“ i RJ „Crvenkapa“ jaslice 13.04.2017.god. gde su sa rukovodiocem Marijom Janjić razgovarali o programima za najmlađe, senzo-motornom kutku i dobrotvornim projektima koji bi unapredili postojeće u pomenutim ustanovama.

Senzo-motorni kutak ima za cilj jačanje senzorno-perceptivnih sposobnosti kod deteta kao i ovladavanje osnovnim praktičnim radnjama uz podsticaj fine motorike. Ovaj kutak je nastao kao rezultat zajedničkog projekta roditelja i zaposlenih u jaslicama a njegov naziv je „Roditelji nam daju krila da dodirnemo maštu“.

Ovako uređenim kutkom razvijamo istraživačke sposobnosti kod deteta koje ono spontano pokazuje, pružamo im mogućnost istraživanja novih materijala, senzibilišemo roditelje i zaposlene za zajedničko kreiranje stimulativne sredine za učenje i razvoj. Senzorne table stimulišu i zabavljaju decu, napravljene su od različitih vrsta materijala (prirodnih i veštačkih materijala) koje deci pružaju različite taktilne osećaje. Njima razvijamo vizuelnu i čulnu percepciju. Čulo dodira spada u pet osnovnih čula. Čulni organi su raspoređeni po čitavoj površini kože tako da čulo dodira deca osećaju preko celog tela. Vizuelna percepcija deci pruža mogućnost da prime informaciju preko oka odnosno da prepozna i razume različite elemente kao što su veličina, oblik i boja.

Ovaj kutak je dostupan deci iz svih jaslenih grupa kao i najmlađim bebama tako da i one imaju mogućnost da dodiruju, upoznaju predmete iz svog okruženja i time otkrivaju svet oko sebe.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži